Chinese politie

Nieuws

11 maart 2019 door Kerknet

Chinese politie arresteert 11 kinderen bij gebedsbijeenkomst

De Chinese politie heeft onlangs bij een inval in een ondergrondse protestantse kerkgemeenschap in Chengdu 11 kinderen, onder wie een baby van twee maanden, gearresteerd. Dit schrijft Kerknet op basis van berichtgeving van AsiaNews. Ook de ouders van de kinderen werden meegenomen.

De kinderen moesten de nacht zonder eten en op een koude vloer doorbrengen. De voorganger van de Early Rain Covenant Church, Wang Yi, was al in december aangehouden. Daarna volgden verschillende invallen van de politie tijdens gebedsbijeenkomsten van de ondergrondse kerkgemeenschap in huiskerken.

Onlangs liet SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) weten dat het aantal christenen dat in China vanwege het geloof wordt vervolgd in 2018 is gegroeid van 223.200 duizend tot 1 miljoen geregistreerde gevallen. Dat de overheid christenen meer en meer onder druk zet, heeft te maken met de anti-christelijke agenda van president Xi Jingping. 

Afgelopen jaar werden er vijfduizend christenen gearresteerd, een toename van 35 procent vergeleken met het jaar 2017. Van deze groep van vijfduizend zijn 500 christenen ook daadwerkelijk veroordeeld. Het aantal christenen in China groeit naar schatting met meer dan tien procent per jaar. In 1980 waren er ongeveer drie miljoen christenen, in 2010 zo’n 58 miljoen en nu naar schatting 97 miljoen (bronnen: Purdue University, Pew Research).

Vorig jaar werd bekend dat de Chinese overheid een vijfjarenplan heeft opgesteld om het christendom beter verenigbaar te maken met het socialisme. Daarvoor zal een ‘herschrijving’ van de Bijbel plaatsvinden. Het harde optreden tegen religie heeft in China veel huiskerken afgebroken. Duizenden kruizen uit landelijke kerken zijn verwijderd.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher