Donald Trump

Nieuws

11 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Christenen delen Israëlische zorgen over Trumps vredesplan

De speciale gezant van de VS voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, heeft donderdag in het Witte Huis een ontmoeting gehad met christelijke leiders. De evangelische leiders spraken hun bezorgdheid uit over de vraag of het plan een oproep zal bevatten om Jeruzalem te verdelen en de Palestijnse Autoriteit toe te staan haar hoofdstad aan de oostkant van de heilige stad te vestigen, schrijft Israël Today op basis van berichtgeving via Israël Channel 13.

‘Greenblatt maakte geen details van het plan bekend,’ vertelde een deelnemer aan Channel 13. ‘Hij wilde horen wat onze zorgen zijn en wat onze rode lijnen zijn.’ Onder de aanwezigen waren predikant John Hagee, predikant Jentezen Franklin, predikante Paula White en auteur Joel Rosenberg. Rosenberg zei: "We moeten de president de bewegingsvrijheid en speelruimte geven om een plan te presenteren dat de Arabische staten, die meer dan ooit bereid zijn om vrede met Israël te sluiten, in staat stelt om vooruit te komen."

De regering Trump werkt al bijna twee jaar aan het vredesplan en heeft de publicatie ervan herhaaldelijk uitgesteld, vooral vanwege de felle Palestijnse oppositie tegen het voorstel, dat naar verluidt een gedemilitariseerde Palestijnse staat ‘minus’ voor ogen heeft. Trump droomt er naar eigen zeggen van om het voor het einde van zijn "eerste termijn als president" vrede in het gebied te bereiken.

Lees ook: Waarom stelt Trump de publicatie van zijn vredesplan uit?

Reacties

Ik maak me zorgen om de Palestijnen, die bij monde van Abbas, het vredesplan al in de prullenbak hebben gegooid, zónder er één letter van te hebben gelezen !!

Dát is zorgelijk!
A
We maken ons geen zorgen om satan's werken door mensen, we bidden er eenparig voor, shalom.
Hoe lang nog, Heer ?!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher