André Rouvoet

Dagelijks leven

07 maart 2019 door Lukas ten Napel

Terugluisteren: André Rouvoet schrikt van problemen rondom vechtscheidingen

Echtscheidingen kunnen helaas ontaarden in vechtscheidingen. Een resultaat hiervan is dat honderden kinderen één van de twee ouders niet of nauwelijks meer zien. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt André Rouvoet. De voormalig lijsttrekker van de ChristenUnie is tegenwoordig voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade, die een rapport over de kwestie naar buiten bracht. Woensdag was Rouvoet te gast in het radioprogramma Spraakmakers op Radio 1.

Na een heftig fragment beluisterd te hebben waarin een gescheiden moeder haar verhaal vertelt waaruit de impact die een scheidingsprocedure kan hebben blijkt, reageert Rouvoet: "Ongelofelijk". Ook gaat hij door op het punt van ouderverstoting: "Daar komt alles samen wat er mis is aan de scheidingspraktijk van dit moment. De problematiek van scheiding is meer dan alleen ouderverstoting, maar het is wel een brandpunt waar alles op de meest heftige manier bij elkaar komt. Naast frustratie en pijn bij de ouders is er ook de onmacht bij jeugdzorgmedewerkers. Ze lopen aan tegen een conflict tussen de ouders waarvoor ze niet zijn opgeleid om dat op te lossen. Als ze er niet omheen komen, kunnen ze het kind ook niet helpen."

Volgens Rouvoet hebben kinderen het recht om beide ouders te blijven zien, maar er staat een kleine komma en een 'tenzij' daarachter. Maar er zijn naar schatting zo'n tienduizend kinderen die een van hun ouders zonder reden niet meer zien. Rouvoet: "Dat kan niet waar zijn! Al is een van de ouders geen goede vader of moeder, ouder en kind hebben het recht om elkaar te blijven zien. Vijftig procent van de genen van het kind komen immers bij die ouder vandaan.''

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Reacties

J
Nico, kom jij van een andere planeet? Rouvoet weet heel goed wat er speelt. Je kunt de geschetste problematiek niet ontkennen!
REAGEER
N
Komt de heer Rouvoet uit een ei of zo ?

Typeert wel weer de politiek en hun bestuurders.

Staat ver van de samenleving, en dan "schrikt" men van de problemen.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher