regenboogvlag

Nieuws

07 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Christelijke partijen wijzen hijsen regenboogvlag in Barneveld af

De regenboogvlag zal tijdens Coming Out Day in oktober niet worden gehesen door de gemeente Barneveld. Een raadsmeerderheid van SGP, ChristenUnie en CDA wezen een voorstel hiervoor van Burger Initiatief, VVD en Pro'98 af, laat de Barneveldse Krant weten.

De christelijke partijen beschouwen het hijsen van de regenboogvlag niet als een steunbetuiging richting de LHBTI-gemeenschap. "Polarisatie door het hijsen van de regenboogvlag moet voorkomen worden. Beter is het met elkaar in gesprek te blijven," vindt SGP-raadslid Leendert de Knegt. Hij benadrukt dat een veilig klimaat ook voor LHBT'ers van cruciaal belang is. "Daarvoor is het hijsen van de regenboogvlag niet nodig. Beter is het om geweld en haatoproepen streng te straffen."

ChristenUnie-leider Lukas Scheijgrond wijst op de scheiding tussen kerk en staat. "Ik heb begrepen dat de regenboogvlag staat voor trots op de homoseksuele levenswijze. Als we dan denken aan mensen die geloven en homoseksueel geaard zijn, en dat de Here God niet bedoeld heeft dat ze hier naar handelen, dan moeten we als gemeente (met het hijsen van de vlag, red.) niet tegen hen zeggen: jij gelooft het verkeerde. Daar dienen we die mensen niet mee en het gaat in tegen de scheiding van kerk en staat."

De indieners van de motie zijn juist van mening dat het hijsen van de regenboogvlag voor meer verbinding zorgt. Aanleiding voor de motie was de Nashvilleverklaring die begin dit jaar verscheen. De ondertekenaars van de verklaring betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw en dat goede christenen homoseksualiteit altijd zouden moeten afwijzen. In reactie op de verklaring besloten verschillende gemeenten in Nederland om de regenboogvlag te hijsen.

Lees hier meer in de Barneveldse Krant.

Reacties

H
"De ondertekenaars van de verklaring betogen dat het huwelijk alleen bedoeld is als verbond tussen één man en één vrouw en dat goede christenen homoseksualiteit altijd zouden moeten afwijzen." Wat is hier eigenlijk op tegen?
J
Herman, we wisten/weten helemaal nog niet dat jij een goede christen en tegelijk homofoob was/bent. Hebben we iets gemist?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher