bus

Nieuws

07 maart 2019 door SGP

SGP organiseert OV-actie ‘Voor een bereikbare prOVincie’

Den Haag trekt honderden miljoenen euro’s uit voor het openbaar vervoer. Dat is belangrijk, maar al die miljoenen gaan vooral naar de grote steden en naar de Randstad. “En daar gaat het fout,” stelt SGP-Kamerlid Chris Stoffer.

Samen met SGP’ers vanuit alle hoeken van het land gaat hij donderdagmorgen aan den lijve ondervinden hoe (on)bereikbaar Nederland is met het openbaar vervoer. Het verzamelpunt is Utrecht Centraal. Zal het gedeputeerde Harry van der Maas, überhaupt wel lukken om tijdig vanuit Zeeland in Utrecht te zijn? En hoe is dat bijvoorbeeld voor Statenlid Dirk van Dijk vanuit Genemuiden?

Na aankomst op Utrecht Centraal reizen de SGP’ers door naar het provinciehuis van Utrecht, alwaar zij gezamenlijk het manifest ‘Voor een bereikbare prOVincie’ presenteren. In dit plan laat de SGP zien hoe zij het openbaar vervoer wil verbeteren. De partij wil onder meer het mobiliteitsfonds inzetten voor extra treinen, bussen en stations in de regio. Daarnaast moet er structureel 100 miljoen uitgegeven worden aan betere bereikbaarheid van kleinere steden en dorpen. En de BTW op OV-tickets moet worden afgeschaft. Daarnaast presenteert de partij een aantal concrete OV-wensen per provincie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher