María Consuelo

Nieuws

08 maart 2019 door Lukas ten Napel

Moeder van drugsbaron El Chapo bidt voor haar zoon: "Ik hoop dat hij God gaat zoeken"

María Consuelo, de moeder van drugsbaron Joaquín Guzmán, beter bekend als El Chapo, blijft bidden voor en hopen op de bekering van haar zoon. Dit meldt God Reports.

Consuelo leidt een eenvoudig bestaan in de Mexicaanse staat Sinaloa en is al 36 jaar lid van de Apostolische Kerk van het Geloof in Jezus Christus. Ondanks dat haar zoon al sinds de jaren ’80 betrokken is bij verschillende criminele activiteiten als witwassen, moord en drugshandel, gelooft ze dat er voor hem ook nog redding mogelijk is: "Joaquín weet hoe de wereld in elkaar zit en wat die te bieden heeft. Ik hoop dat hij nu God gaat zoeken, zodat hij weet dat alleen daar de oplossing voor zijn problemen ligt."

De kracht van het gebed
El Chapo zit momenteel gevangen in New York. De Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als 'El Chapo', is vorige maand schuldig bevonden aan drugshandel, ontvoering, het leiden van een misdaadorganisatie, witwassen van crimineel geld en 33 moorden. Hiervoor moet hij volgens NU.nl mogelijk levenslang de gevangenis in. De 61-jarige Guzmán wordt gezien als een van de grootste drugsbazen ter wereld. Hij heeft als leider van het Sinaloa-kartel miljarden dollars verdiend.

Zijn veroordeling is volgens zijn moeder bij lange na niet het ergste scenario. "Wanneer hij geen berouw toont en God niet zoekt, is er een gevangenis waar geen ontsnapping mogelijk is; de hel." Daartegenover zet ze dat de kracht van het gebed niet onderschat moet worden. "Iedereen uit onze kerk bid voor hem. Ik geloof dat God iemands hart kan veranderen. Wat onmogelijk is bij mensen is mogelijk bij God."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher