IJM-dag 2019

Nieuws

06 maart 2019 door IJM

IJM-dag 2019 in het teken van ‘Joy’

‘Joy’, dat is het thema van de IJM-dag die International Justice Mission (IJM) zaterdag 30 maart 2019 houdt in Amersfoort. Bezoekers kunnen die dag ontdekken dat er hoop en uitzicht is – zelfs in de diepste duisternis van slavernij.

“Wereldwijd zitten ruim 40 miljoen mensen gevangen in slavernij. Criminelen jagen op de armsten en zwaksten, op hen die zich niet kunnen verweren. Het is een verschrikkelijke realiteit, die verlammend kan werken,” aldus Ruben Vlot, namens IJM verantwoordelijk voor de IJM-dag. “Op de IJM-dag worden bezoekers uitgedaagd om te blijven vechten. Biddend. Met hoop en zelfs met vreugde. Omdat er wonderen gebeuren. Slaven worden bevrijd, daders worden veroordeeld - hun verwoestende werk wordt een halt toegeroepen.”

Hoofdpreker van de dag is John Tanagho, directeur van het IJM-team in Cebu, De Filipijnen, dat vecht tegen misbruik van kinderen voor cyberseks. Afgelopen week was zijn team betrokken bij een bevrijdingsoperatie van drie kinderen, van wie de jongste nog maar 3 weken oud was en aan buitenlandse klanten te koop werd aangeboden voor seks.

Tijdens de dag is er verder ruimte voor aanbidding, gebed voor slaven die nog gevangen zitten en is er een uitgebreid workshopprogramma. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen over het bevrijdingswerk van IJM.

De dag duurt van 9:40 tot 15:00 en wordt gehouden in het Kruispunt in Amersfoort (Terschellingkade 2). Het programma kent een lunchpauze en diverse koffiebreaks tussen de verschillende programma-onderdelen door. Voor de kinderen is er opvang beschikbaar.

IJM is wereldwijd actief in 10 landen, waar in 17 veldkantoren gevochten wordt tegen onder andere gedwongen arbeid, mensenhandel voor de seksindustrie en misbruik van kinderen voor cyberseks. Jaarlijks bevrijdt de organisatie duizenden slachtoffers, helpt het lokale autoriteiten bij het aanklagen van de misdadigers en helpt het overheden bij structurele verandering van samenlevingen, met als doel de armen te beschermen tegen geweld.

International Justice Mission is werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij, zoals misbruik van kinderen voor cyberseks, gedwongen arbeid en handel in kinderen voor de seksindustrie. Lees hier meer over het werk van IJM Nederland.

Klik hier om tickets voor de IJM-dag te bestellen!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher