Twan Huys

Nieuws

07 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink: RTL Late Night leert om onze mislukking te omarmen

"Ze draaiden er gisteravond niet omheen: het avontuur van RTL Late Night met Twan Huys is op een mislukking uitgelopen. Hoe ga je met een mislukking om? Als een rode draad liep die vraag door de uitzending," merkt ds. Otto Grevink op in zijn nieuw blog voor MijnKerk.nl

Grevink: "Presentatrice Fien Vermeulen vertelde over een nieuwe Netflix-serie: Losers. In acht afleveringen worden acht topsporters gevolgd. Ze hebben allemaal een enorm verlies meegemaakt. (...) Door de ervaring dat ze iets hebben kwijtgeraakt en ook iets van zichzelf, zijn ze er sterker uitgekomen, laten de sporters zien."

‘Knock-out geslagen worden was het beste wat me kon overkomen’, zegt er één. ‘Mijn leven heeft meer downs dan ups, maar het zijn de downs die de ups goed laten voelen’, zegt een ander. ‘Als je echt wil winnen, moet je eerst leren verliezen’, concludeert Vermeulen.

Hoe ga jij om met mislukkingen in je leven? Wat heeft een verlies jou gebracht?, vraagt Grevink. Lees hier zijn volledige commentaar.

Reacties

Is verliezen ook falen? Als je wint heb je vrienden. Dat zingt een bekende Nederlandse band. Ik denk dat het ook heeft te maken met onze visie op winnen. Als voorbeeld de Paralympics ten opzichte van de Olympische spelen voor validen. De kijkcijfers en de daarmee gepaard gaande interesse zegt genoeg. De winnaar geldt nog steeds als het summum!! Prestatie gericht denken in een competitieve maatschappij. Hoe zijn/worden we hierin gevormd?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher