voltooid leven

Nieuws

06 maart 2019 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-manifest ‘waardig ouder worden’ is nu kabinetsbeleid

Als antwoord op de discussie over 'voltooid leven' kwam de ChristenUnie met het manifest 'Waardig ouder worden'. De Volkskrant signaleert dat, tot ergernis van coalitiepartner D66, dit manifest nu is omarmd door het kabinet.

Partijleider Gert-Jan Segers (ChristenUnie), omroepdirecteur Jan Slagter (MAX) en directeur van de ouderenbonden Manon Vanderkaa (KBO-PCOB) namen in november 2016 het initiatief voor de samenwerking.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zei hierover: “Over de plannen rond 'voltooid leven' zullen de meningen blijven verschillen. Maar waar we elkaar politiek en maatschappelijk wel zouden kunnen vinden, is in een inzet voor een samenleving waarin ouderen gezien en gewaardeerd worden. Met een gezamenlijke agenda voor ‘Waardig ouder worden’ kunnen we daar werk van maken.”

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) onthulde dinsdag met veel bombarie het nieuwe logo van ‘Waardig ouder worden’, merkt de Volkskrant op. Hij kwam al met een twaalftal actieplannen om de zorg te verbeteren, waarvan een aantal specifiek op ouderen gericht, zoals ‘Langer thuis’, ‘Eén tegen eenzaamheid’ en ‘Thuis in verpleeghuiszorg’.

Reacties

J
Hierover is het op dit platform al dagenlang oorverdovend stil!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher