Israël Palestijnen vlag

Nieuws

06 maart 2019 door CIDI | Israël Today

Ballonterreur: Hamas stuurt aan op escalatie met Israël

Relschoppers in Gaza zijn weer dagelijks actief aan de grens met Israël en ballonnen met explosieven en ontstekingen worden weer in grote getale opgelaten, merkt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) op.

Een paar dagen geleden explodeerde een dergelijke springlading voor een huis in de regio Eshkol en heeft er enige schade aangericht, voegt Israël Today toe. Springladingen worden niet alleen aan luchtballonnen gebonden, maar ook rechtstreeks naar het grenshek geworpen, in de hoop dat ze toch ooit een militair aan de Israëlische kant van de grens kunnen verwonden.

Hamas legt geen enkele restrictie meer op aan de groepen jongeren die bij het grenshek actief zijn en moedigt Palestijnen op de Westbank aan tot het plegen van aanslagen. De terreurbeweging stuurt volgens het CIDI duidelijk aan op een escalatie. Sinds maart 2018 doen Gazanen iedere vrijdag mee aan gewelddadige rellen plaats bij de grens tussen Gaza en Israël omdat ze naar eigen zeggen het recht hebben op 'terugkeer'.

In antwoord op de terreurballonnen, is de Israëlische luchtmacht overgegaan tot het uitvoeren van bombardementen op posities van Hamas. Tot nu toe zijn deze aanvallen met name gericht op leegstaande observatieposten van de terreurbeweging die de Gazastrook bestuurt.

Lees hier meer op de site van het CIDI.

Reacties

H
maar dat moet dan maar. Palestijnen die niet in Israël willen leven, kunnen terugkeren naar Syrië, waar de meeste vandaan kwamen, voor ze naar de toenmalige Palestijnse gebieden (het huidige Israël) trokken, of naar Egypte of Jordanië. Maar er zijn ook veel Palestijnen die wel in Israël willen leven. Want op dit moment vragen veel Palestijnen het Israëlische burgerschap aan. Die zullen lang niet allemaal worden afgewezen. Let maar op.
REAGEER
H
Deze aanvallen geven duidelijk aan hoe serieus Hamas is in het z.g. vredesproces. Het is te hopen dat Trump nu eindelijk eens de conclusie trekt dat de Palestijnen geen vrede willen en dat dus alle onderhandelingen worden opgegeven als zinloos. Vervolgens worden de Oslo akkoorden als mislukt ontmanteld en krijgt Israël de soevereiniteit over het hele gebied terug. D.w.z. Het hele gebied van de Jordaan tot de kust, inclusief de Gazastrook en de Golan hoogte. Vervolgens zou de Derde Tempel gebouwd kunnen worden. Dat zal wel een boel heibel geven
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher