Ds. H. Peet

God

05 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. H. Peet: "Joram van Klaveren is misleid door de duivel"

'Hoe verklaart u de bekering van Joram van Klaveren tot de islam? Het klinkt heel oprecht. Zulke bekeringen zie je ook andersom naar het christendom,' aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. In zijn antwoord geeft ds. H. Peet aan dat Van Klaveren is "misleid door de duivel".

Ds. Peet: "Paulus typeert het kruis als een ergernis voor de Joden en een dwaasheid voor de Grieken (1 Kor. 1:23). De Bijbelse boodschap strijkt de mens tegen de haren in. Daarin krijg je te horen dat je een zondaar bent die alleen gered kan worden door het verzoenend sterven van de Heere Jezus Christus. Je kunt nog geen grammetje toevoegen aan je eigen zaligheid. Dit is voor een mens maar heel moeilijk te verteren. 

Van huis uit zijn we namelijk allemaal geestelijke doe-het-zelvers. Een bekering tot het christendom is dan ook alleen te verklaren vanuit een ingrijpen van Boven. (...) Een bekering tot het christendom is dan ook met niets anders te vergelijken en echt niet op één hoop te gooien met een bekering tot de islam. Het is echt een Godsgeschenk. Een geschenk trouwens dat een ieder mag ontvangen in de weg van het gebed, omdat God op het gebed altijd Zijn Geest geeft (Luc. 11:13). 

Een bekering tot de islam heeft daarbij vergeleken veel minder om het lijf. Het sluit precies aan bij wat er in ons hart leeft, het is veel gemakkelijker te accepteren. God is alleen maar een God hoog boven ons, Hij is nooit afgedaald in deze aardse werkelijkheid. Iets wat je bij God toch ook niet zou verwachten. God is slechts één en niet een Drie-eenheid zoals in het christendom, iets wat voor ons menselijk verstand niet te doorgronden is. Je hoeft ook niet van genade te leven, je kunt zelf je redding verdienen.

Ik verzin dit zelf niet, ooit tekende ik deze woorden op uit de mond van iemand die zelf overtuigd moslim is. Het komt vooral op je eigen doen aan. Je hebt je zaligheid vooral zelf in de hand. Het is vooral een systeem van wetten en regels. Als je goed oppast, kun je een heel eind komen. Vooral de moraal is belangrijk. Kortom, een heel overzichtelijke godsdienst. Het is dan ook tamelijk eenvoudig je hiermee te vereenzelvigen. Het strijkt niet zo tegen de haren in, het sluit juist naadloos aan bij wat we zelf graag willen: onze eigen redder zijn, op geestelijk terrein wat doe-het-zelven.

Het is intens verdrietig dat iemand die afkomstig is uit een kerk die gerekend mag worden tot de gereformeerde gezindte een dergelijke switch maakt. Het mag dan resultaat zijn van een oprechte zoektocht. Hoe oprecht iemand het ook bedoelt, dit betekent echter nog niet automatisch dat iemand goed zit. Alle goede bedoelingen ten spijt, het maakt je niet onvatbaar voor misleiding. Ook dan kun je er nog helemaal naast zitten. In het licht van de Bijbel kan ik het niet anders zien.

De beste dienst die we Joram van Klaveren kunnen bewijzen, is hen opdragen aan de troon van de genade. De God en Vader van Jezus Christus is mans genoeg om Zich ook aan hem bekend te maken. Joram van Klaveren zou de eerste niet zijn die de weg vanuit de islam naar het christendom heeft gevonden. Velen gingen hem voor. Wie de Christus van het christendom vindt, wil nooit meer terug."

Lees hier de volledige beantwoording van ds. H. Peet.

Zie ook: Voormalig christen Joram van Klaveren legt uit waarom hij moslim is geworden.

Reacties

In feite is iedereen die op z'n eigen manier God wil eren en/of dienen, misleid door de duivel. Het is namelijk de vader van de leugen.

Die misleiding geldt dus ook voor christenen, die allerlei (= wettische) zaken aan hun 'godsdienst' toevoegen. omdat ze denken dat God dat op prijs stelt.

Echter: "Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren".

En dat laatste kun je enkel maar door de Heilige Geest.
REAGEER
T
ds.Peet. Een bekering tot het christendom is dan ook met niets anders te vergelijken en echt niet op één hoop te gooien met een bekering tot de islam.

Helemaal Waar.

Alleen Jezus Emmanuel kan zeggen ..Ik ben het Licht der wereld. . Wie Jezus eenmaal gevonden heeft kan bevestigen hoe groot Gods genade is in Jezus Christus onze Heer .
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher