De Luizenmoeder

Nieuws

05 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink keek naar De Luizenmoeder: horen christelijke feestdagen bij de algemene ontwikkeling?

In De Luizenmoeder werd afgelopen zondag het kerstfeest gevierd op een openbare basisschool. "De leegheid van een kerstfeest zonder kerstverhaal, en een dialoog bij de kerstboom over de zin of zinloosheid van het leven: die raakten me meer dan het gevloek," schrijft ds. Otto Grevink in een nieuwe blog voor MijnKerk.nl.

Grevink: "Directeur Anton wilde het ‘echte kerstverhaal’ dit jaar centraal stellen. (...) Daar is het uiteindelijk niet van gekomen. De directeur van de koepel van openbare basisscholen stak er een stokje voor. (...) Wat er overbleef was een treurig lawaaierig Kerstfeest met een fake kerstman met als briljante ‘kers op de taart’: een individuele kerstmaaltijd. Omdat de ouders vanwege allerlei allergieën en intoleranties niet konden komen tot één gezamenlijke maaltijd. 

Ik denk dat de grote verhalen rondom de christelijke feestdagen gewoon bij de algemene ontwikkeling van kinderen horen. En niet omdat we een ‘joods-christelijke’ cultuur zijn. Dat zijn we allang niet meer. Maar wel omdat we die feesten vieren. (...) We hoeven kinderen niet te leren geloven. We mogen ze wel kennis laten maken met de gevoeligheid voor ‘iets meer’ in het leven."

Hoe belangrijk zijn christelijke feesten bij jouw kinderen op school? En wat vind je daarvan?

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Reacties

De luizenmoeder blij dat niet te hoeven bekijken
REAGEER
H
De luizenmoeder, ik zal het toch eens gaan bekijken.
REAGEER
Onderzoeken en het goede behouden toch?

Het programma is sterk aangezet qua maatschappelijke gebeurtenissen en hoe het zou kunnen zijn. Zo erg zelfs dat het bij mij erg overtrokken en tenenkrommend binnen komt. Er wordt gegooid en gesmeten met de meningen van derden en hoewel toneel, worden de aanwezige medewerkers op die school gigantisch gemanipuleerd door meester Anton en zijn slappe conciërge. Maar in alles valt wel wat te herkennen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher