Groeneboom

Nieuws

05 maart 2019 door Dick van den Bos

"Chinese president maakt zich grote zorgen om groeiende kerk"

Uit onderzoek van ChinaAid blijkt dat christenvervolging verviervoudigd is in de afgelopen jaren. Eerst waren er 250.000 meldingen, en in 2018 waren dit er meer dan een miljoen. Richard Groenenboom van SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) vertelt hierover in het Family7-programma Uitgelicht!

"Het heeft alles te maken met de nieuwe religiewet, die als gevolg hebben dat de duimschroeven flink zijn aangedraaid. Doelgroepen zoals jongeren, militairen en communistische partijleden mogen niet naar de kerk. Ook de regels zijn flink aangescherpt. Kerkdiensten moeten ten dienste zijn van de president. Er moet een Chinese vlag hangen, het volkslied moet klinken, ook andere volksliederen moeten ter gehore gebracht worden. Na de dienst moet iemand van de communistische partij een praatje doen in sommige diensten."

"Je kunt eigenlijk niet zeggen dat Jezus op de eerste plaats komt, want dat hoort de president te zijn. Afgelopen jaar zijn er diensten overvallen, kruizen van daken gehaald en ook mensenrechtenadvocaten lastiggevallen. De directeur van onze partnerorganisatie zei dat je de vergelijking kunt maken met de situatie onder Hitler of Mussolini."

Tegelijkertijd groeit het christendom snel in China. "De president ziet dit als een groot gevaar. Vooral omdat het zo snel groeit, maakt hij zich echt zorgen."

Bekijk de video en klik hier voor meer video's van Family7:

Reacties

"De president ziet dit als een groot gevaar. Vooral omdat het zo snel groeit, maakt hij zich echt zorgen."

De enige manier, die dan voor de Chinese president overblijft om de kerk aldaar onder controle te krijgen, is er zelf lid (voorganger) van te worden.

Dat is ook in het verleden de beste oplossing voor het probleem 'kerk' gebleken. Alleen was het toen een Koning die dat principe inzag. Zijn naam was Constantijn.

Nee, het beste voor de ware gelovige in China is gewoon onzichtbaar voor menselijke ogen te zijn.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher