Ds. M. Klaassen

Nieuws

05 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Ds. Klaassen hekelt "oprukkende overheidsbemoeienis" van D66

Als het aan D66 ligt worden behandelingen om homo's te 'genezen' van hun geaardheid verboden. "Het is een voorbeeld van een tendens die de laatste tijd vaker gezien wordt: een oprukkende overheidsbemoeienis in de sfeer van organisaties en gezinnen," schrijft ds. M. Klaassen in het Reformatorisch Dagblad.

D66 wil vooral minderjarigen beter beschermen tegen deze omstreden behandelingen. Zulke therapieën, die worden aangeboden door bijvoorbeeld christelijke groeperingen, staan haaks op de opvatting dat jongeren volledig zichzelf kunnen zijn, zei Tweede Kamerlid Vera Bergkamp onlangs in het actualiteitenprogramma EenVandaag. Voor haar weegt wettelijke bescherming in dit geval zwaarder dan de vrijheid van godsdienst.

Klaassen: "De discussie over 'nature' –is het aanleg?– en 'nurture' –heeft het met opvoeding te maken?– loopt nog altijd. Zo stelt psychiater Jeffrey Sattinover, voormalig hoogleraar aan de Amerikaanse universiteiten van Yale en Harvard, in een studie (die is onlangs in het Nederlands gepubliceerd) dat homoseksualiteit in een significant aantal gevallen 'veranderbaar' is. Daarin staat hij niet alleen." Klaassen verwijst naar de Amerikaanse hoogleraar Robert Spitzer. Hij stelt dat homoseksuelen kunnen veranderen.

"De huidige seksuele chaos is mede een gevolg van een ongekende revolte tegen de door God gewilde ordeningen, die diep verankerd liggen in de schepping, en tegen de God van deze ordeningen. Dat is, in de door Bergkamp gewraakte woorden van de apostel Paulus, zonde (zie Romeinen 1:18-32). (...) Ze stemt niet overeen met Gods bedoeling voor mens en wereld – zaken dus waarvan mensen geacht worden zich te bekeren."

D66 deed het pleidooi samen met de vereniging van jeugdartsen AJN. De jeugdartsen spreken over wanpraktijken en kwakzalverij omdat de behandelingen suggereren dat iemand ziek is.

Lees het volledige betoog van ds. M. Klaassen in het Reformatorisch Dagblad. Lees ook: D66 pleit voor verbod op 'homogenezing'.

Reacties

Mooi, Maarten! Dankjewel moedige man Gods!
REAGEER
T
„Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood, maar ook voor de Griek.Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van mensen, die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden,Immers, hoewel zij God kenden, hebben zij Hem niet als God verheerlijkt of gedankt, maar hun overleggingen zijn op niets uitgelopen, en het is duister geworden in hun onverstandig hart.REAGEER
T
„Daarom heeft God hen in hun hartstochten overgegeven aan onreinheid, zodat bij hen het lichaam onteerd wordt. Zij immers hadden de waarheid Gods vervangen door de leugen en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen. Daarom heeft God hen overgegeven aan schandelijke lusten, want hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.“

??Romeinen? ?1:24-26? ?NBG51??

https://www.bible.com/328/rom.1.24-26.nbg51
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher