Israël Iran

Nieuws

05 maart 2019 door Christenen voor Israël

Hoe Iran blijft doorwerken aan voorbereiding op oorlog met Israël

voert Iran haar oorlogsretoriek tegen IsraÑ‘l voortdurend op en beweert dat de IAF er niet in is geslaagd om de militaire opbouw van de Quds Brigade van de IRG in SyriÑ‘ effectief te stoppen. IsraÑ‘l van haar kant, bereidt zich voor op een meervoudige frontenoorlog tegen Iran en haar bondgenoten, schrijft journalist Yochanan Visser op de website van Christenen voor Israël.

Hezbollah heeft met Iraanse hulp ondergrondse raketsilo’s en fabrieken voor de opwaardering van bestaande raketten in Libanon gebouwd. Hetzelfde gebeurt in SyriÑ‘, waar Iran al dan niet met hulp van Hezbollah ondergrondse militaire faciliteiten heeft geconstrueerd in vooral in West- en Noord-SyriÑ‘. Premier Netanyahu beweerde onlangs dat IsraÑ‘l erin is geslaagd om Hezbollah te dwingen om sommige van deze faciliteiten te sluiten en dat de door Iran gesponsorde en getrainde Libanese terreurgroep slechts enkele tientallen geleide raketten bezit.

Iran geeft echter niet op en blijft proberen om de noodzakelijke componenten en apparatuur voor het opwaarderen van bestaande raketten naar Libanon te smokkelen. Israёl is beducht voor deze ontwikkeling, omdat het omvormen van bestaande raketten zoals de Zelzal-2 en de Zelzal-3 kan betekenen dat Hezbollah het vermogen krijgt om precisieaanvallen uit te voeren op strategische doelen, zoals het hoofdkwartier van de IDF in centrum Tel Aviv.

Vorige week werd bekend dat Iran de benodigde GPS-apparatuur voor het omvormen van raketten via koffers op burgervluchten naar Libanon smokkelt. De GPS-apparatuur stelt Iran en Hezbollah in staat om ca. 14.000 Zelzal-2 en -3 raketten van de in totaal 140.000 projectielen die Hezbollah bezit, te veranderen in geleide precisieraketten. 

Lees hier meer op de website van Christenen voor Israël.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher