Islamitische Staat

Nieuws

04 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Gebedsverhoring: aanval op laatste enclave van IS ingezet

Vier jaar geleden riep terreurgroep Islamitische Staat (IS) alle moslims over de hele wereld op om te emigreren naar hun kalifaat in Irak en Syrië. Vrijdag is de aanval ingezet op de laatste enclave van IS in het Syrische Baghouz. Naar verwachting kan de beslissende slag ieder moment plaatsvinden, melden diverse media.

De Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) meldden vrijdag dat IS-strijders zich ophouden in een enclave in de plaats Baghouz en dat ze zich niet hadden overgegeven, laat WNL weten. De SDF verwacht een “zwaar gevecht” om de laatste strijders te verslaan. De strijdkrachten wachten met het bestormen van de enclave tot alle burgers daar weg zijn.

Een paar honderd, meest buitenlandse IS-strijders, zouden nog verzet bieden. Jihadisten gebruiken tunnels om zich te verstoppen en van daaruit verrassingsaanvallen uit te voeren op de strijders van de SDF, voegt het AD toe.

Eerder kondigde president Donald Trump aan alle Amerikaanse militairen uit Syrië te halen, omdat IS verslagen zou zijn. Maar volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie moeten we niet te vroeg juichen. Dat het kalifaat verdwijnt, wil niet zeggen dat IS niet meer bestaat. Europese veiligheidsdiensten twijfelen er niet aan dat ook in Europa de slapende cellen zijn aangevuld. 

Tussen 2013 en 2017 veroverde Islamitische Staat (IS) een grondgebied in Irak en Syrië dat net zo groot was als Groot-Brittannië. Het feit dat het einde van het IS-kalifaat in zicht is, beschouwen veel christenen als een gebedsverhoring. Onder andere Open Doors riep herhaaldelijk op tot gebed voor christenen in en rondom het IS-gebied.

Lees ook: Zeven weetjes over Islamitische Staat en Zie met eigen ogen hoe IS haat zaait.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher