Thuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 april 2019 door Hour of Power

Matthijs (18) overleden na heftige periode: "Ik kijk er naar uit om naar de hemel te gaan"

"Ik ben ernstig ziek en heb niet lang meer te leven. 18 jaren vol plezier zijn mij gegeven. Ik heb een gezegend leven gehad," zei Matthijs Annot eerder dit jaar op zijn Facebookpagina. Vorig jaar werd bij hem uitgezaaide kanker vastgesteld.Op 3 april 2019 is Matthijs overleden

Matthijs ging afgelopen zomer hardlopen en toen kreeg hij last van zijn scheenbeen. "Ik dacht aan een ontsteking, maar het ging niet over. Toen lieten we een echo maken. Daaruit bleek dat ik agressieve botkanker heb", vertelde hij onlangs bij Hour of Power. Hij zat daar samen met zijn moeder Susanne. Matthijs vertelde dat hij uitkijkt naar de hemel.

Matthijs: "Dit is niet best, dacht ik. Ik dacht nog niet dat mijn leven vorobij was." Er leek nog hoop te zijn, totdat het nieuws bekend werd dat de chemo-therapie niet aansloeg en de tumoren gegroeid waren."

Susanne: "We hebben het heel intiem beleefd. We hebben veel gepraat over dingen en samen ons er doorheen geknokt. Het huis staat open voor vrienden van Matthijs. Alles doen we samen, ook naar het ziekenhuis of het verwerken van de uitslagen."

Matthijs: "We leven in het nu, we maken van elke dag een feest. Natuurlijk zie ik op tegen de tijd dat mijn lichaam het op zal geven. Maar de wetenschap dat ik straks naar de hemel mag gaan, geeft heel veel kracht."

Bekijk deze zeer emotionele uitzending:

In oktober 2018 werd hij gedoopt in evangelische gemeente De Basis. In onderstaande video spreekt Matthijs uitgebreid over zijn geloof en ziekte:

Reacties

Wat een positieve en diep gelovige jongen was Matthijs. Hij verlangde naar Jezus in de hemel. Matthijs is na een heftige ziekte thuisgekomen.

Zijn familie zal ongetwijfeld Matthijs missen en verdrietig zijn, maar getroost worden door de wetenschap dat Matthijs nu bij de Heer is, geen pijn meer heeft en uit zijn lijden is verlost.
Het slotlied van de doopdienst van onze lieve neef Matthijs is bijzonder troostvol: "Op die dag in de hemel, wat een dag, wat een vreugde zal dat zijn! Dan zijn wij bij Jezus, en klinkt het overwinningslied!" (Opwekking 818)
W
Ow! Wat een bijzondere jongen! Ik kan hier als 55 jarige man nog zoveel van leren... Ik zit dit nu wel met tranen in mijn ogen te schrijven... Het raakt mij diep, ook al ken ik Matthijs niet persoonlijk, maar het voelt wel, als was hij een broer.. Ik wens zijn ouders, familie en nabestaanden heel veel veerkracht toe om dit te verwerken. In Jezus Naam, tot ziens Matthijs!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.