Airbnb

Nieuws

04 maart 2019 door Israël Today

Airbnb in de problemen door boycot van Joodse huizen

De staat Texas heeft een formele klacht ingediend tegen Airbnb over de boycot van Joodse residenties in Judea en Samaria. Airbnb heeft negentig dagen de tijd om aan de autoriteiten van Texas te bewijzen dat het Israël niet boycot, meldt Israël Today.

Huizenverhuurplatform Airbnb staat sinds kort niet langer toe dat woningen in Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden aangeboden via de website. Het persbericht van Airbnb spreekt in eerste instantie over betwiste gebieden in het algemeen. Na het toepassen van een onduidelijk ‘besluitvormingskader’ wordt echter duidelijk dat de beslissing enkel betrekking heeft op Joodse woningen op de Westelijke Jordaanoever. Andere betwiste gebieden – zoals bijvoorbeeld Noord-Cyprus, de Westelijke Sahara, Tibet en Zuid-Ossetië – ontspringen in de ‘individuele aanpak’ van Airbnb de dans.

Airbnb laat in een reactie weten: 'We verwerpen en verzetten ons ondubbelzinnig tegen de BDS-beweging en zijn teleurgesteld door het (Texas) besluit. Er zijn meer dan 20.000 Airbnb-gastheren in Israël die hun deuren openen en het beste van de Israëlische gastvrijheid tonen aan gasten uit de hele wereld'.

Lees hier meer op de website van Israël Today.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher