eenheid

Nieuws

04 maart 2019 door Onderweg

GKv en NGK gaan fuseren: veel ideeën voor naam herenigde kerk

Op sociale media zijn veel suggesties gedaan voor een naam voor de nieuw te vormen kerk van NGK en GKv. Ze vormen een reactie op de vraag van de Regiegroep Hereniging NGK-GKv aan kerken en kerkleden om ideeën voor een naam voor de nieuwe kerk, laat het magazine OnderWeg weten.

In 2017 was het 50 jaar geleden dat de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) ontstonden na een scheuring binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) (GKv). De laatste jaren groeien NGK en GKv steeds meer naar elkaar toe. Zo is er een regiegroep tot stand gekomen die het eenwordingsproces begeleidt. Het streven is dat de twee kerkverbanden in 2023 zijn gefuseerd.

Eind januari is de Regiegroep van start gegaan met de ‘Ronde van Nederland’: vijftien regionale avonden in nauwe samenwerking met GKv- en NGK-gemeenten. Op deze avonden gaat de Regiegroep in gesprek met kerkenraadsleden en geïnteresseerde gemeenteleden over het samengaan van GKv en NGK in één kerkgemeenschap.

Reacties

Wat een blijde dag zal dat zijn! Samen in biddend opzien naar de Bruidegom een nieuw begin maken. Mag het (eindelijk ook eens) een vreugdevol signaal zijn naar de wereld toe. We bidden dat uit beide kerken één kerk mag voortkomen en geen drie... En de naam? Behoud in elk geval het "Gereformeerde" uit beide denominaties...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher