Tijs van den Brink

Nieuws

04 maart 2019 door Jeffrey Schipper

Tijs van den Brink vraagt zich af of Mohammed wel of niet pedofiel was

Vorige week werd een techniekinstructeur van het Hoofdvaart College naar huis gestuurd vanwege een vermeende belediging van de profeet Mohammed. De medewerker heeft gesuggereerd dat Mohammed een pedofiel was. Zelf ontkent de instructeur dat hij beledigende uitspraken heeft gedaan. Was Mohammed wel of geen pedofiel?, vraagt Tijs van den Brink zich af in zijn nieuwe column.

"Dat Mohammed getrouwd is met Aisha toen Aisha nog heel erg jong was, lijdt, naar mijn beste weten, nauwelijks twijfel," schrijft de EO-presentator. "Ook de verhalen dat dat huwelijk al werd geconsummeerd toen Aisha heel jong was, worden niet met kracht weersproken. Wie de Nederlandse Wikipedia-site van Mohammed even opzoekt, kan het daar gewoon lezen."

Imam Azzedine Karrat vindt het ‘ethisch onverantwoord’ om Mohammed pedofiel te noemen. Volgens Van den Brink heeft dat te maken met "de redenering die het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ook volgde: omdat Mohammed ook nog steeds een relatie had met Aisha toen ze 18 was, is er van pedofilie geen sprake, volgens het Hof."

"Ik vind het eerlijk gezegd ook niet belangrijk Mohammed een pedofiel te kunnen noemen, zeker niet als dat feitelijk onjuist blijkt te zijn. (...) Wat ik wel belangrijk vind, is dat een docent op een middelbare school gewoon feiten moet kunnen vertellen. Als onomstotelijk vaststaat dat Mohammed seks heeft gehad met een minderjarige moet een docent dat gewoon kunnen zeggen, lijkt me," aldus Van den Brink.

Lees hier de volledige column van Tijs van den Brink.

Reacties

B
Tja, pedofiel klinkt ook zo hard, laat staan sex met een kind, sex met een minderjarige (6 jaar verloofd, op 9e jaar gehuwd) is al wat prettiger, nietwaar Thijs?

EU hof vd rechten vd mens praat het goed met: wel een duurzame relatie tot haar 18e .

En dat naast 15 andere vrouwen en een rijtje bijvrouwen.

De beste moslim ooit, voorbeeld voor de 1,5 miljard moslims wereldwijd ter navolging.

Hij verkrachtte de echtgenotes van de leiders van de overwonnen stammen, moordenaar dus en enorme misleider in theologisch opzicht.

Ben Kok jchrp
N
Wat deed David (man naar Gods hart!!)?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher