Willem Holleeder

Nieuws

04 maart 2019 door Volkskrant

Deze man vroeg Willem Holleeder wat hij zou zeggen als hij bij de hemelpoort staat

Frank Wieland is rechter in de zaak Willem Holleeder (foto). Een van Wielands drijfveren is om de rechtspraak naar een hoger niveau tillen. Om die reden stelt de rechter soms opmerkelijke vragen. Zo vroeg hij Holleeder wat hij zou zeggen als hij bij de hemelpoort voor de heilige Petrus staat, schrijft de Volkskrant.

‘Ik weet niet of ik wel in de hemel kom’, antwoordde Holleeder. Vervolgens kwam het hartfalen van de verdachte ter sprake. Enkele jaren geleden is Holleeder aan zijn hart geopereerd. ‘Ik had toen wel een bijna-doodervaring. Ik heb het licht echt wel gezien,’ vertelde de crimineel hierover. 'Het was een lange tunnel met licht aan het eind.' 'U zag in ieder geval niet Satan met een drietand', antwoordde Wieland. 

Van huis uit is Wieland Nederlands-hervormd, maar inmiddels is hij al jaren boeddhist. De rechter is ervan overtuigd dat het lijden voortkomt uit de wens van de mens om steeds anders te willen dan hij krijgt. 'Mijn oom gelooft dat in ieder mens een lam en een wolf schuilt. Ook in hemzelf,' aldus zijn neef Jan-Jaap Wieland.

Lees het volledige verhaal in de Volkskrant.

Reacties

H
Holleeder is een crimineel die veel te veel aandacht krijgt en dus ook van CIP. CIP zou zich bezig moeten houden met christelijke- en Joodse zaken, maar wordt door het kwaad aangetrokken. Daardoor gaat het te vaak over criminelen en over homoseksualiteit. Wanneer gaat dat eens veranderen?
P
Criminelen en homoseksualiteit als kwaad op dezelfde hoogte?

Hoe christelijk is dat?
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher