straat

Nieuws

04 maart 2019 door CBN

Politie arresteert evangelist vanwege 'clash' met moslim

Groot-Brittannië stond ooit bekend als het centrum van de wereldevangelisatie, maar in onze tijd stelt het zich steeds vijandiger op tegen het evangelie. De Londense politie staat nu onder druk omdat een Nigeriaanse straatprediker is gearresteerd.

Deze prediker heet Olu en is afgelopen zaterdag gearrresteerd vanwege 'islamofobie'. De video ging viral. CBN News heeft een interview gehouden met de vrouw die de video heeft gemaakt, genaamd Ambrosine. Ze legt uit wat er gebeurd is.

"Een man met een capuchon probeerde hem te vernederen en zich agressief richting de straatprediker op te stellen. Ik kon zien dat hij een moslim was, omdat hij zei dat Allah de ware weg is."


Beledigd
Vervolgens pakte de Londense politie niet de islamitische man op, maar de christelijke prediker. Als je in deze tijd op straat predikt in Londen, word volgens Ambrosine je al snel opgepakt. "Niemand was beledigd door zijn preek, niemand!", zegt de Ambrosine.

Andrea Williams van Christian Legal Centre adviseert de prediker om dit niet te accepteren. "Het was een grote overreactie, ze hebben hun machtspositie gebruikt. Maar er lag geen duidelijk onderzoek aan ten grondslag." Williams voegt toe dat zij iedere week met vergelijkbare incidenten in aanraking komt.

Reacties

S
Johannes 5:43

Ik ben gekomen in den Naam Mijns Vaders, en gij neemt Mij niet aan; zo een ander komt in zijn eigen naam, dien zult gij aannemen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify