iedereen erbij

Nieuws

04 maart 2019 door Dick van den Bos

Pastoor wil regenboogzebrapad voor de basiliek in Oudenbosch: 'Laten zien dat iedereen erbij hoort'

Pastoor Maikel Prasing doet wel een heel opvallend voorstel om te laten zien dat homo's welkom zijn in zijn kerk: hij wil een regenboogzebrapad voor de basiliek in Oudenbosch laten aanleggen. Het pad moet tussen de kerk en het Jezuïetenplein komen te liggen, melden verschillende media.

Voor de basiliek wordt erg hard gereden en dus is het de hoogste tijd voor een zebrapad. Gemeenteleden moeten nu met een petitie langs bij de mensen om dit kleurvolle zebrapad aan te leggen.

Maikel Prasing had het idee van een regenboogzebrapad al langer. "Ik vond dit wel het juiste moment om het voor te stellen. Bij de carnavalsmis zit een breed publiek en het paste bovendien naadloos bij het thema van de mis: je van je beste kant laten zien." 

"Veel steden hebben al een regenboogzebrapad. Ik vind dat ook bij Oudenbosch passen. Als dorp kunnen we laten zien dat we op een open, toegankelijke en respectvolle manier met elkaar willen omgaan. Als dorp kunnen we nu een mooi statement maken." 

Klik hier om het hele artikel te lezen

Reacties

Ik denk dat ze de hele basiliek in regenboogkleuren zouden moeten overschilderen, dan weten gewone katholieken die normaal leven dat ze er niet bij horen, hopelijk blijven ze dan voortaan weg bij die pastoor met zijn nutteloze homo activisme.
REAGEER
Heel mooi gebaar.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher