Lisanne

Dagelijks leven

04 maart 2019 door New Faith Network

De ernstig zieke Lisanne zong voor 17.000 mensen bij Marco Borsato

Als er op 16-jarige leeftijd een zeldzame en hele kwaadaardige vorm van botkanker bij je wordt ontdekt, verandert alles. Het overkomt Lisanne Spaander. Onlangs zong ze met Marco Borsato.

Artsen ontdekken een tumor van 12x12 centimeter. Een slopend behandeltraject volgt. Maar toch weet ze de extreem nare energie van haar ziekte om te buigen naar iets moois.

New Faith Network is een rijk gevuld christelijk videoplatform met de beste films, overdenkingen en (eigen) series. Een veilige omgeving voor het hele gezin. Overal en altijd beschikbaar op alle apparaten.
'Ik wil gewoon weer naar feestjes met mijn vrienden'

‘Waarom ik?’ zingt Lisanne in haar eigen lied ‘vechtersbaas’. In aflevering 5 van Hoopvol op New Faith Network laat ze haar enorme kralenketting zien. Elke kraal staat voor een behandeling in het ziekenhuis in één jaar tijd. Chemokuren, operaties en bestralingen wisselen elkaar af. “Ik wil die behandelingen niet meer” – vertelt Lisanne aangeslagen. “Ik wil gewoon weer naar school en naar feestjes met mijn vrienden. Ze vervolgt: “Ik vond het heel moeilijk om er mee om te gaan dat ik zo ziek was. Kaal was. Niet meer op mijn eigen benen kon staan”.

Lisanne is een echte vechtersbaas
Maar Lisanne is een vechter. Ze schrijft alles op. Van haar teksten maakt ze aangrijpende, persoonlijke liedjes. Zoals ‘vechtersbaas’. Een lied voor haarzelf, maar ook voor andere zieke kinderen. Een hoopvol nummer. Het lied gaat viral op social media.

Een maatschappelijk werkster vraagt Lisanne naar haar droom: een ontmoeting met Marco Borsato. Maar het gaat verder dan dat. Want uiteindelijk zingt ze tijdens zijn ‘Symphonica in Rosso’ haar eigen lied voor 17.500 mensen. Het is een lied met haar verhaal.

En dat hele verhaal lees je nu verder op New Faith Network.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher