gek op God

God

01 maart 2019 door Dick van den Bos

Henk Binnendijk: "Ik ben gek op God"

"Ik heb weleens gezegd dat ik gek ben op God. Dat klinkt oneerbiedig, maar alleen al het weten wat Jezus deed, dat hij op Golgohata was en eerst in Getsémane, en de Vader die Hem de beker geeft met het gif van jouw en mijn zonden"

"En dat Hij die nooit gezondigd had, die beker moest drinken. En tot drie keer 'Vader, laat de beker aan mij voorbij gaan', zei. Want Hij kon het bijna niet en Hij zweette zelfs bloed. Hij was in de hel voor ons. En toch droomt Hij, dat Hij jou zag. Het is toch niet zo moeilijk om gek te zijn op hem?"

Klik hier voor de hele serie met Henk Binnendijk.

Reacties

Neem me niet kwalijk: wat zijn de druiven zuur.

Ik heb méér respect voor Henk Binnendijk waarin hij zijn liefde voor God uitspreekt, dan met mensen die hem kwalificeren als supermarkt-gelovige of als iemand die met zichzelf is ingenomen. Dergelijke reacties zeggen heel veel over de schrijvers zelf.
Wat Henk zegt over zijn relatie met God is voor mij heel herkenbaar. Ik hoop en bid dat er veel meer zullen zijn die met Henk kunnen zeggen: “Ik ben gek op God!” Laat je grijpen door Gods onbegrjlijpelijke liefde.
Alhoewel in Henk als gelovige waardeer, ben ik het niet met hem eens: je kunt niet gek zijn op God. Je kunt Hem wél liefhebben. Maar dat is alleen maar mogelijk als je gaat inzien, dat Christus het ultieme 'toonbeeld' van Gods liefde is.

'Gek zijn op', heeft met lust en verlangen te maken en kenmerkt de 'supermarkt-gelovige'.

Als je echter God via Christus leert kennen, verandert Hij door de Heilige Geest in de Vader en verlang je vervuld te worden met dezelfde liefde, die Christus in zijn hart voor de Vader ervaart.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify