zuur clubje

Nieuws

01 maart 2019 door Dick van den Bos

Thierry Baudet: "De ChristenUnie is een zuur clubje"

Forum voor Democratie (FvD) brengt ChristenUnie en de SGP in het Europees Parlement in een lastig parket. De christelijek partijen zitten bij de conservatieve fractie, maar ook FvD wil zich daar nu bij aansluiten. Dat zorgt voor veel verzet vanuit de ChristenUnie.

Tot nu toe waren de eurosceptische partijen in Brussel erg verdeeld en kwam het niet tot effectieve samenwerking, tekent het ND op uit de mond van Baudet. "Daardoor lukte het de fanatici Guy Verhofstadt, Jean-Claude Juncker en Frans Timmermans almaar meer macht te centraliseren en de nationale staten te ondermijnen."

Zuur clubje
Saillant detail is dat ChristenUnie eerder heeft gezegd dat ze nooit met FvD willen samenwerken. Ook SGP is niet heel enthousiast, maar gooit de deur niet bij voorbaat dicht voor een samenwerking.

Baudet reageert in EenVandaag op het beklag van de ChristenUnie. "Ik zag dat de ChristenUnie boos is. Dat was te verwachten", laat Baudet weten. "Ze hebben zich de afgelopen 2 jaar in de Tweede Kamer ook niet echt constructief opgesteld richting Forum voor Democratie. De ChristenUnie is ook een beetje een zuur clubje geworden. Je kunt ook zeggen: we gaan eens praten over waar we het over eens zijn."

Reacties

P
Willen alle criticasters zich de eerste volgende keer beschikbaar stellen voor een plaats in de Tweede Kamer, ongeacht voor welke partij dan ook? Ik walg van al deze commentaren van de zijlijn van mensen die zo overtuigd zijn van 'hun' eigen gelijk. Weer iemand die precies kan vertellen wat Jezus zou doen als hij nu in Nederland zou verschijnen. Gelukkig gaat dat niet gebeuren, want ze zouden opkijken! Ondersteun uw mede-christenen met gebed ipv dit soort moddergooien. Ook al zouden ze er weinig van bakken, dan nog verdienen ze respect!
J
Van harte mee eens Piet!
H
Baudet heeft gelijk. De CU is van nature een betwetersclub die onverwachts nu al voor de tweede maal in de regering terecht is gekomen en eigenlijk niet weet hoe ze zich moeten opstellen. Dat blijkt vooral uit het gedrag van Doctor Eppo Bruins, die met allerlei trucs probeert Baudet onderuit te halen, maar niet tegen hem opkan.
Toon meer antwoorden (11)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher