conservatief

Nieuws

01 maart 2019 door Dick van den Bos

PayPal zet intentionele stappen om conservatieve bedrijven te weren

De CEO van PayPal heeft onthuld dat ze samenwerken met de linkse organisatie Southern Poverty Law Centre (SPLC), om te beslissen welke bedrijven ze op de zwarte lijst gaan zetten. PayPal heeft hierom intentionele stappen gezet om conservatieve organisaties te weren, meldt CBN.

Volgens CBN moeten christenen zich zorgen maken, omdat SPLC een duidelijke anti-christelijke inslag heeft. Ze hebben grote christelijke groepen als doelwit, omdat ze een Bijbelse kijk hebben op seksualiteit en het leven. SPLC poogt volgens CBN al lange tijd om conservatieve christenen het zwijgen op te leggen. In het verleden gebeurde dit bij D. James Kennedy Ministries en the Family Research Council.

CEO van PayPal Dan Shulman, reageert in Wall Street Journal. "Er zijn zowel linkse als rechtse organisaties die ons helpen. Southern Poverty Law Center is daar een van. We zijn het niet altijd met elkaar eens en we voeren debatten. We behandelen iedereen zorgvulding. Desondanks hechten we een grote waarde aan de vrijheid van meningsuiting."

Grenzen
Desondanks trekt PayPal wel grenzen. "Toen de rellen in Charlottesville in 2017 er waren, rondom het 'white supremacy-debat', was voor ons wel een belangrijk moment om grenzen te stellen. Toen hebben we een rol kunnen spelen om haatuitingen de mond te snoeren."

CBN geeft echter aan dat dit al vóór 2017 voor kwam. In 2016 boycotte ze Charlotte, NC, nadat de stad transgenders geen toegang wilde verlenen aan WC's en kleedhokjes van het zelfde geslacht. PayPal annuleerde toen de plannen om meer dan 400 banen en 3,6 miljoen dollar in Charllotte te investeren.

Klik hier om het volledige verhaal te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher