evangelisatie

God

28 februari 2019 door Dick van den Bos

Ben Kroeske: "Bid dat God eeuwigheid in je hart zal branden"

"Ik geloof echt dat als we onszelf confronteren met de nood voor de mens, en de Heer bidden: 'Open mijn ogen voor de eeuwigheid, brandt eeuwigheid in mijn hart', dat dat cruciaal is", zegt pastor Ben Kroeske in deze video van CIP.nl

"Het is belangrijk om te weten dat mijn leven hier op aarde maar kort is. En dat ik straks voor God kom te staan, en rekenschap mag afleggen. Wat mag ik dan meenemen? Je kan niets meenemen, dan de mensen die je voor Hem bereikt hebt. Dat zijn de schatten die we straks gaan tegenkomen in de hemel." 

"Ik bid dat God dat verlangen brandt, ik geloof dat wij een stap kunnen zetten door onze ogen te openen voor de noden van de mens."

Klik hier om de hele videoserie met Ben Kroeske te bekijken.

Reacties

Echte bewogenheid voor mensen ontstaat pas als je God vraagt zijn Liefde in je hart uit te storten.

En de mensen die hij 'bereikt' zijn niet van Kroeske, maar van Zijn Heer. Die kan Kroeske dus niet (als een soort trofee) meenemen.

De rechtvaardige daden van de heiligen zijn als een collectief (niet individueel) wit kleed voor de hele Gemeente, de vrouw van het Lam.

De grootste individuele beloning is, dat je samen met degenen die je bij Hem hebt gebracht, het Lichaam van Christus vormt.
REAGEER
Kroeske zegt: "...Open mijn ogen voor de eeuwigheid, brandt eeuwigheid in mijn hart', dat dat cruciaal is"

Waarom proberen sommigen toch altijd iets toe te voegen aan het eenvoudige Woord van God?

Zijn ze er zo van overtuigd, dat het pure Evangelie niet meer in staat is mensen te bereiken van wie het hart volkomen naar God uitgaat?

Er is maar één ding waar 'dit soort mensen' gevoelig voor is en dat is het getuigenis van Christus, dat Hij hoogstpersoonlijk spreekt in de levens van hen die Hem al toebehoren.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher