Macron

Nieuws

28 februari 2019 door Dick van den Bos

Franse christenen bezorgd over 'verdere aanscherping' scheiding kerk en staat

Franse evangelicalen maken zich zorgen over de aanpassing van de wet over scheiding tussen kerk en staat in Frankrijk. President Macron wil meer grip op de financiering van moslimorganisaties, maar christenen vrezen dat ze hier ook de dupe van worden, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Frankrijk staat bekend om haar befaamde wet voor scheiding tussen kerk en staat, ontstaan in 1905. De wet sluit desondanks niet meer geheel aan bij de wereld van 2018, mede door de komst van de islam in Europa. Daarom wil Frankrijk de wet 'versterken'.

Transparantie
Deze wet moet volledige transparantie geven over geldstromen uit het buitenland, én elke organisatie moet zich officieël registreren. Zo wil de overheid radicalisering tegen gaan.

De Nationale raad van evangelicalen in Frankrijk (CNEF) is echter niet blij met deze wet. Ze zijn bang dat de overheid hiermee een grotere controle op hen uitoefent, die hen afhankelijker maakt van de overheid.

CNEF wijst de wet overigens niet volledig af, maar vinden dat de wet hen niet verder mag beperken in hun uitingen in het dagelijkse leven.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Reacties

A
Als je niets te verbergen hebt, transparant bent.....en bid voor je overheid.

Waar angst regeert is God afwezigShalom
REAGEER
M
Geen commentaar maar wel een paar vragen. Wanneer ben je een religieuze organisatie? Is b.v. een huiskerk of een celgroep van christenen die mogelijk een gezamenlijk fonds beheren al een religieuze organisatie in de zin van die nieuwe wet zodat registratie verplicht is, en dus geldstromen via de bank kunnen worden gecontroleerd? Indien het antwoord ja is dan kan dit inderdaad in de toekomst tegen christenen gebruikt worden want dat christenen ooit voelbaar vervolgd (gaan) worden staat vast zelfs in onze westerse samenleving! Een moeilijk geval
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher