Max

Nieuws

27 februari 2019 door Trouw

ChristenUnie en Omroep Max: doneer een vrije dag aan een belaste collega

Het voorstel doet een beroep op collegialiteit: lever één vakantiedag in voor een collega die thuis zorgt voor een ziek familielid. Wanneer alle werknemers dit doen, haal je de zware belasting weg op mantelzorgers. Dit idee heeft directeur Jan Slagter van Omroep Max bedacht en hij werkt samen met de ChristenUnie om dit uit de doeken te doen, meldt dagblad Trouw.

Mantelzorgers krijgen in hun cao's hierdoor een extra verlofdag cadeau van hun collega's.

Spaarsysteem
Slager legt het 'spaarsysteem' uit. “Iedereen levert één vrije dag in per jaar en van die dagen kunnen andere collega’s vrij krijgen om te mantelzorgen.” Hij illustreert het voorstel aan de hand van Omroep Max, waar ruim honderd mensen in vaste dienst werken. Voro elke dag die zij inleggen, belooft Slager er zelf één bij te doen. “Voor dit jaar moet het lukken de inleg van dagen te verdubbelen”, zegt Slagter. “Het lijkt me mooi als we als organisatie op zo’n manier achter mantelzorgende collega’s kunnen gaan staan.” 

Gert-Jan Segers is positief hierover. “Je wilt niet alleen de werkgevers met enorme lasten opzadelen. Waarom zouden we zoiets niet via de solidariteit regelen.”

Lees hier voor het hele verhaal.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher