methodist

Nieuws

27 februari 2019 door Dick van den Bos

Conservatieve Methodisten winnen verhit debat: homoseksualiteit blijft onverenigbaar met kerkleer

De United Methodist Church in Amerika zal haar 'conservatieve' standpunten over homoseksualiteit vasthouden, namelijk dat het tegen de christelijke leer in gaat. Dit is de uitkomst van een debat dat steeds luider gevoerd werd in in de kerk, vertelt Christian Post.

Het debat van de UMC werd emotioneel gevoerd - moet de Methodisten-kerk haar officiële standpunt wijzigen, namelijk dat homoseksualiteit niet te verenigen is met de Bijbel? Tijdens een speciale sessie van de 'General Conference' stemde de meerderheid van 438 tegenover 384 leden tegen een wijziging hierin.

Terwijl ook de westerse Methodistenkerk steeds liberaler wordt, hebben juist de Afrikaanse en de Filipijnse stemmen de doorslag gegeven. Zij stemden massaal tegen dit besluit. 

Overwinning
Mark Tooley, president van het theologische conservatieve Instituut van Religie en Democratie in Washington, vierde de overwinning tegen het zogenoemde 'One Church Plan' op twitter. Hij benoemde met name de conservatieve Afrikanen en Filipijnen. "Zij hebben deze groeiende kerk gered van verdere implosie van het Amerikaanse protestantisme. Dankjewel!"

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

K
Tja, wat moet je hier nu van zeggen ? De orthodoxe stroming blijft maar bezig met sex, het houdt nooit op. Waar komt toch die fixatie vandaan ?
P
Omdat het helaas nodig is om juist over dit thema een duidelijk bijbels geluid te laten horen omdat ook in kerken van alles wat niet naar Gods wil is, wordt goedgepraat .
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher