groei

Nieuws

27 februari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Chinese kerk groeit ontstuimig, maar de vervolging nóg harder

Terwijl het aantal christenen in China ontstuimig hard groeit (van 58 miljoen in 2010 naar minimaal 97 miljoen in 2019) - neemt de vervolging ook toe. Richard Groenenboom van stichting SDOK zegt tegen het Reformatorisch Dagblad dat het beleid van China wordt vergeleken met die van Hitler en Mussolini in de jaren dertig.

Volgens de Amerikaanse organisatie ChinaAid is het toenemende geweld veroorzaakt door het strenge beleid van president Xi Jingping. Groenboom erkent dit. "Ook wij krijgen signalen binnen van partners uit heel China over incidenten, al verschilt de situatie per regio. Kruisen worden van kerken gehaald en voorgangers worden tijdens diensten opgepakt.”

Groei kerk
"De overheid geeft mensen die christenen aangeven bij de politie een forse beloning, wat de vervolging stimuleert. Woordvoerders uit China vergelijken de situatie in bepaalde delen van het land met het beleid van Hitler of Mussolini in de jaren dertig.”

Volgens Groeneboom is de toename van vervolging geen 'logisch gevolg' van de toename van het aantal christenen. "Het aantal vervolgingszaken is in 2018 met zo’n 700 procent gestegen, en het aantal vervolgde kerkleiders met ruim 400 procent. Dat staat niet in verhouding tot de groei van de kerk, die is gegroeid van 58 miljoen leden in 2010 naar –naar schatting– 97 miljoen op dit moment.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher