pedofiel

Nieuws

27 februari 2019 door Dick van den Bos

Leraar geschorst omdat hij Mohammed een pedofiel zou hebben genoemd

Een techniekinstructeur op het Hoofdvaart College in Hoofddorp is al een maand geschorst. Hij zou tegen zijn leerlingen hebben gezegd dat Mohammed getrouwd was met een meisje van 8 en dat dit in Nederland als pedofilie wordt gezien. Dat komt hem duur te staan. Sinds eind januari is hij geschorst, schrijft RTL Nieuws. Zelf ontkent hij dat hij die uitspraken heeft gedaan.

De Telegraaf heeft de schorsingsbrief van de directie in handen. Tegenover deze krant weerspreekt de techniekinstructeur de beschuldiging. Ook de Algemene Onderwijsbond (AOb) geeft aan dat deze situatie 'uniek' is. Volgens hen heeft een geloofskwestie nooit eerder tot zo'n maatregel geleid.

Time-out
"In het belang van de leerlingen, de medewerker en de school is er een time-out ingesteld om te onderzoeken wat er precies is gebeurd, en wat het vervolg daarop kan zijn", geeft de Dunamare Onderwijsgroep, waarvan de vmbo-school onderdeel is, middels een brief op hun site aan.

Het vertrouwen tussen de schoolleiding en de medewerker zou 'in ernstige mate zijn beschadigd.'

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Ook christenen schrijven veel over de islam en er zijn veel meningen over deze godsdienst. De een vindt Mohammed een oorlogszuchtige man, terwijl de ander dat nuanceert en ook positieve dingen ziet in deze stichter van de islam. Een daarvan is Bernard Reitsma. Hij vertelde tegen CIP het volgende:

"Als ik de geschiedenis van Mohammed bekijk, zie ik dat hij oorlogen heeft gevoerd”, zegt Bernhard Reitsma. Het verhaal over pedoseksualiteit vindt hij 'makkelijk scoren'. "Ik ben meer geneigd om te laten zien wie Christus is. Voor veel mensen is Mohammed juist een voorbeeld van vrede.”

Mohammed kwam op voor zijn geloof. Waar nodig, voerde hij oorlogen uit. “Christenen zeggen vaak: dat waren negatieve oorlogen, om gebieden te veroveren. Moslims zeggen dat het oorlogen waren om gebieden te beschermen.”

Klik hier voor de hele video met Bernhard Reitsma.

Reacties

F
Mohammed was een pedofiel. Waar blijven we als dit niet meer gezegd mag worden?
REAGEER
De toenmalige gedragingen van de 'profeet' M. deugen al niet in de toenmalige culturele context waarin hij was, zeker niet als ze worden veroordeeld o.g.v. de normen die tegenwoordig wereldwijd in beschaafde landen worden gehandhaafd. De godsdienst die hij verzonnen heeft, helpt dan ook niemand aan een beter leven.
REAGEER
Bernhard Reitsma: De profeet heeft oorlogen gevoerd en van alles gedaan dat niets te maken had met het beschermen van gebieden. Overwonnen koningen liet hij met z'n allen tegelijk onthoofden. Hij heeft hele gemeenschappen uitgemoord. Van een dorp iedereen vermoord, de vader, de broers en neven, etc. van een meisje dat hij daarna verkrachtte en tot zijn bezit nam. Een neef gedwongen om zijn vrouw af te staan. Van alles gehad met hele jonge meisjes. Veel slavernij, corruptie, leugens, etc, etc. Staat in de koran. Wat nou vrede?
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher