hemel

God

26 februari 2019 door Erwin de Ruiter

God is dood en de hemel is op aarde

"Ieder die deze mening is toegedaan wil ik adviseren schoenen te kopen voor zijn handen en op zijn kop verder te lopen. De benen naar deze zo aards aandoende hemel uitstrekkend, het hoofd opgeheven naar de hemelse aarde. Zo zie ik deze wereld op zijn kop voor me. En dat waaruit deze filosofie mag ontspruiten is eveneens aards: waar ik graag mag denken gedachten te hebben, denken zij hun gedachten te zijn.

Hemel
Het moet gezegd dat, als het waar zou zijn, je er vanuit de aard van de zaak niets aan kunt doen. Hiermee is overigens niet alleen de hemel, maar ook de ziel verdwenen. Het komt mij echter eveneens vanuit de aard van de zaak voor dat, vanuit het spontane en toevallige karakter van het verstand én daarmee de gedachten, het moet ontbreken aan logica en coherentie. En dat is zo’n logische gedachte dat bij toeval toch een hemels straaltje moet zijn binnengedrongen.

Het is misschien nog niet zo’n gek idee te lopen op de aarde en op te zien naar de hemel.

Reacties

"hiermee is niet alleen de hemel, maar ook de ziel verdwenen"

Toespraak van Rabbijn Friedman " the soul and the afterlife: Where do we go from here" op YouTube is ook in dit verband zéér interessant!
REAGEER
K
Tja, daar komt Harry Kuitert weer om de hoek kijken. "Alle spreken over boven komt van beneden. Ook de uitspraak dat iets van boven komt." We zullen het er mee moeten doen !
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher