Bijbel

Dagelijks leven

26 februari 2019 door EO Geloven

Wat zegt de Bijbel over vasten?

Wat zegt de Bijbel over vasten, en is het gezond? EO Visie zocht dit uit. Enkele opmerkelijke uitkomsten zetten we op een rijtje.

“Enkele dagen vasten of een volle maaltijd per dag overslaan, kan niet zo veel kwaad,” aldus Patricia Schutte, kennisexpert op het gebied van vasten en woordvoerder van het Voedingscentrum. 

Zowel in het Oude als in het Nieuwe Testament komt vasten voor. "Mozes vastte voordat hij de tien geboden opschreef (Exodus 34:28), Daniël vastte nadat hij een zware boodschap te verwerken had gekregen (Daniël 10:3) en Jezus vastte veertig dagen in de woestijn voordat Hij werd verzocht door de duivel (Matteüs 4)."

Klik hier voor het artikel van EO visie.

Reacties

H
Alle richtlijnen die van de Heer komen hebben meerdere kanten. Vasten helpt de geest scherp en helder te houden en dwingt het lichaam alle restjes op te branden. Meestal komt er nieuw voedsel in de maag voordat alles van de vorige maaltijden (en snacks) is verteerd. Mensen die regelmatig vasten ruimen daarmee ook regelmatig hun maag en ingewanden op. Daardoor blijven ze langer gezond. Want ook dat wil de Heer; dat we gezond zijn.

Maar let op: je kunt ook overdrijven.
K
Nou Herman, dat je ook nog arts en bioloog bent, is natuurlijk geen verrassing meer. Homo Universalis !

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher