groei in de kerk

God

26 februari 2019 door Dick van den Bos

"Als christenen zich openstellen voor de Geest, dan komt er groei en bloei in de kerk"

"Stel dat je 100 man in de kerk hebt die zich allemaal openstellen voor de werking van Gods Geest, dan komt het tot leven. De een zal iets doen met het meisje achter de kassa, de ander met een vluchtelingengezin, de derde weer op het voetbalveld", zegt Henk Stoorvogel in deze CIP Video.

"Als we dit allemaal doen vanuit partnerschap met God, dan gaat de gemeenschap groeien en bloeien. Dan komen mensen in aanraking met het evangelie, willen ze mee naar de dienst. Zo van onderop groeit de kerk dan."

Reacties

Henk zegt: "Stel dat je 100 man in de kerk hebt die zich allemaal openstellen voor de werking van Gods Geest"

Dan zullen ze toch uit de kerk moeten gaan, want "het meisje achter de kassa", "een vluchtelingengezin" en "het voetbalveld" vind je daar niet.

Overigens doet de stelling van Henk me denken aan het gebed van Abraham voor Sodom en Gommora; uiteindelijk bleef er maar één rechtvaardige over en die trok er ook nog uit (zie ook Op.18:4).
REAGEER
H
Hoed je voor aanstellerij. Als 100 man denken door de Geest aangeraakt te zijn, maar het blijkt inbeelding, dan zullen hun acties tot spotternij leiden. En denkt erom, laat niets dat je doet aanleiding zijn voor spotternij. Hou dan liever je mond.
Beste Herman,

Ondervinding is de beste leermeester. De vraag is of je denkt door de Geest te zijn aangeraakt of dat je werkelijk vervuld bent. De uitkomst is bepalend omdat doorgaans vrucht dragen niet berust op veronderstellingen maar op kracht die wordt gezien en beleefd en ook door anderen wordt ervaren. 100 man die denken of 100 man die zijn vervuld. Dat maakt wel het verschil.
Toon meer antwoorden (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher