evangelisatie

Nieuws

26 februari 2019 door Dick van den Bos

Tienduizenden christenen komen samen in stadion voor 'grootste opwekking in de geschiedenis'

Tienduizenden christenen van over de hele wereld - waarvan ook een Nederlandse groep - gingen zaterdag naar het Camping World Stadion in Orlando. Ze kwamen samen om God te aanbidden en 'een nieuw tijdperk van evangelisatie' uit te roepen. Ze baden en geloofden dat het Westen zich opnieuw naar Jezus gaat keren.

Het evenement heet 'The Send' en is een samenwerking van vele bedieningen die hopen dat elke gelovige geactiveerd wordt in hun evangelistische roeping. De organisatoren waren ondermeer Jeugd met een Opdracht, Christ for All Nations en Lou Engle van Lou Engle Ministries.


Er waren veel bekende sprekers, zoals Francis Chan, Daniel Kolenda, Todd White en Benny Hinn. Ook waren veel sprekers van Bethel er en de muziek werd ondermeer door Bethel Music en Jesus Culture geleid. 

Actie
Het thema was - 'a war on inaction' - met als oproep om elke gelovige in actie te laten komen. Er werden veel manieren genoemd om dit te doen. Van het stadion hebben 16,656 mensen aangegeven om in maart te gaan vasten voor 'de oogst', 2.145 mensen hebben aangegeven dat ze de hogescholen gaan bereiken met het evangelie, ook gaven 1.878 mensen aan dat ze hun universiteit gaan bereiken en 4.134 mensen deden deze toezegging voor hun buurt. Ook hebben 482 mensen hun leven aan Jezus gegeven.

"We zijn de oorlog gestart tegen 'inactiviteit' onder geloven", schreven de organisatoren. "We geloven dat gelovigen geactiveerd zijn en de grootste opwekking in de geschiedenis gaan ontbranden."

Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher