Nieuws

26 februari 2019 door Rik Bokelman

Penningmeester van het Vaticaan veroordeeld voor kindermisbruik

De man die tot 2017 de kassa van het Vaticaan beheerde is veroordeeld voor kindermisbruik. Dat melden verschillende media over de penningmeester.

De Australische kardinaal en penningmeester George Pell word gezien als een van de machtigste mensen in het Vaticaan.  De rechtbank acht nu bewezen dat hij in 1996 twee minderjarige misdienaars heeft misbruikt in Melbourne. Notabene in de beroemde St. Patrick's Cathedral. 

De kardinaal zegt zelf dat er niets van de vijf aanklachten klopt en gaat naar verwachting in beroep tegen zijn straf, die hij morgen krijgt te horen. Zijn advocaat zegt dat "alleen een gek" het risico zou nemen de jongens te misbruiken in de drukke kerk.

Een van zijn twee slachtoffers heeft verklaard dat Pell hem en een andere misdienaar na een dienst betrapte toen ze stiekem samen van de miswijn dronken. Een kwajongensstreek die Pell zou hebben afgestraft door hen tot seksuele handelingen te dwingen. 

De uitspraak tegen kardinaal Pell komt op een zeer pijnlijk moment, vlak na de belangrijke conferentie over misbruik binnen de kerk. 

Reacties

J
Nu de rest van het geboefte nog achter de tralies!
REAGEER
K
Tja, is het celibaat daar ook niet mede schuldig aan ? Is het celibaat trouwens Bijbels? Vragen genoeg. De conclusie moet toch zo langzamerhand wel zijn dat er in de RK-kerk stelselmatig van dit soort misbruikzaken aan de orde zijn.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher