abortus

God

26 februari 2019 door Redactie

Wat zegt abortus over evolutie? Uuuuh, dat is een goede vraag.

Als de mens is voortgekomen uit miljoenen jaren evolutie, hoe is die er dan op gekomen om abortus moreel goed te keuren? Daar schrijft Cornelius Hunter over op de website van Logos. 

De evolutietheorie is volgens Cornelius gebaseerd op onder andere het idee dat het goed is om kinderen te krijgen. Veel kinderen. "Dat is waarop de evolutietheorie is gebaseerd. Reproductievoordeel. Geen fysiek, spiritueel, emotioneel of financieel voordeel, maar een reproductief voordeel."

Abortus gaat lijnrecht tegen dit idee in. 

"Abortus als gedrag is een platte tegenstrijdigheid en vervalsing van evolutionaire verwachtingen. Het slaat nergens op," schrijft Cornelius."  "Als ik om de een of andere reden niet snel kan rennen, vermindert dat indirect mijn fitness omdat het mijn overlevingsvermogen kan beïnvloeden of mijn reproductieve vermogens (of misschien niet). Maar als ik mijn kind vermoord, doet dat rechtstreeks af aan mijn evolutionaire fitness. Abortus is een veel grotere, directere fitness straf."

"Inderdaad, abortus is de ultieme fitness-penalty. Alle positieve fitnessattributen die ik kan hebben, worden onmiddellijk en volledig weggevaagd als ik deelneem aan abortus. Selectie zou dit meteen verwijderen. Door evolutie zou abortus snel worden geëlimineerd."

Lees meer.

Reacties

S
Grappig, creationistische logica. 'Er bestaan mensen die geen kinderen willen. Dus zie je wel! Evolutie bestaat niet!'
REAGEER
A
Dat abortus door de evolutie snel wordt geëlimineerd is niet helemaal waar omdat 1 op de 7 zwangerschappen spontaan eindigt in een abortus op basis van natuurlijke selectie.

Het is dus inherent aan de ontwikkeling van de mensheid afgelopen duizenden jaren.
REAGEER
K
Wat een onzin-artikel.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher