maandlander Beresheet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 februari 2019 door Rik Bokelman

Israël lanceert succesvol sonde die Thora naar de maan moet brengen

Israël heeft vorige week een Thorarol naar de maan gestuurd. De Thora werd met  maanverkenner Beresheet gelanceerd vanuit de Amerikaanse staat Florida. Na een vlucht van zeven weken moet de sonde op 11 april landen op de maan. Als dit lukt hoort Israël bij de vier landen die erin slaagde om op de maan te landen.

Naast een Thorarol is de sonde ook uitgerust met de Israëlische onafhankelijkheidsverklaring en het Israëlische volkslied. 

Beresheet is Hebreeuws voor 'in den beginne'. Het gaat een Israëlische vlag op de maan zetten.

Beresheet heeft ook als taak om gedurende twee dagen het maanoppervlak te bestuderen, foto’s te maken en gegevens te verzamelen over magnetische velden op de maan. De beoogde landingsplaats bevindt zich in een maanzee, waarvan bekend is dat er magnetische afwijkingen zijn.

De bouw van de sonde kostte 84 miljoen euro en werd gefinancierd door een miljardair en het Israëlische bedrijfsleven.

Reacties

H
Dit is de eerste ruimtereis naar de maan die geheel door Israël is voorbereid en uitgevoerd. Maar er is nauwelijks een technisch hoogstandje mogelijk, waar ook ter wereld, zonder Israëlische hulp. Want op technologisch gebied is Israël een grootmacht.
J
Tjonge jonge jonge... miljarden zinloos uitgeven om een Thora rol op de maan te zetten. En God wordt hier blij van? Bereshit...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.