bijbel

Nieuws

26 februari 2019 door Dick van den Bos

Video: Londense politie pakt straatprediker op en neemt zijn Bijbel af

Het is al 1,8 miljoen keer bekeken; een video van een straatprediker die in het noorden van Londen is opgepakt 'omdat hij problemen veroorzaakte' en 'mensen hun dag verstoorde'. Zijn bijbel moest hij inleveren.

De politie vertelt het media Premier: "De politie is er bijgehaald op zaterdagmiddag 23 februari, omdat mensen hun zorgen uitten over het gedrag van de man. Deze arrestatie was er om de orde en de vrede op straat te bewaken.

De man is even later weer vrijgelaten en er waren geen vervolg-acties meer nodig. Advocaten van de Christian Legal Centre, die straatpredikers vaker hebben verdedigd, zeggen dat de aanhouding vooral bedoel was om de man te identificeren en hem van advies te voorzien.

Schamen
De Anglicaanse geestelijke, dr. Gavin Ashenden, neemt het online voor de evangelist op. "Dit is erg zorgwekkend. De manier waarop zijn Bijbel uit zijn handen werd getrokken, is diep triest. Deze mensen zijn zich moeten schamen hoe ze met hem om gegaan zijn."

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

Tijden van Paulus enz keren terug. Diep triest dat een immigrant hier Gods Woord verkondigt en dan door deze van oorspong Engelse politiemensen belaagd wordt. Veelzeggend over de tijd waarin wij leven. Witte evangelisten werden door inlanders vermoord en nu is het bijna andersom. Maak je maar op voor de Eindtijd...
REAGEER
Wanneer je het Evangelie niet verkondigd, wordt je niet in de boeien geslagen.

Worden WIJ nog in de "boeien geslagen", of boeit het verkondigen van 't Evangelie ons niet zó veel?
B
Zou je die vraag es aan jezelf willen stellen Hans? Ik lees het antwoord hier graag.

Ben Kok (j-chr. pastor)
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher