ouweneel

Dagelijks leven

25 februari 2019 door EO Visie

Wat zegt de Bijbel over buitenaards leven?

Buitenaards leven wordt nergens in de Bijbel genoemd, maar er wordt door wetenschappers wel veel over gespeculeerd. Kun je als christen geloven in buitenaards leven? Deze vraagt wordt gesteld door EO Visie.

“Gelovigen kunnen in verwarring raken bij de gedachte aan buitenaards leven,” zegt Marco van Putten, redacteur bij onder andere Uitdaging.nl en auteur op Logos.nl. “De meeste mensen staan ook niet voortdurend stil bij het enorme heelal waarin de aarde zich beweegt. De vermoedelijke schaal van omvang van het heelal doet duizelen. De logische vraag is waartoe die enorme grootte dan dient als het fysieke leven zich alleen beperkt tot de aarde. Die aarde is in verhouding met het bekende heelal nog kleiner dan een atoom. Daarom denken velen, logischerwijs, dat het heelal moet bruisen van het leven. Want als het volledig dood is, zou het een enorme verspilling van ruimte, energie en materie zijn.”

Tot nu toe is er nog geen leven waargenomen, en dat is volgens Van Putten niet gek. "Want inmiddels is bekend dat de overgrote meerderheid van de zonnen in de Melkweg veel te koud of te heet zijn om leven mogelijk te laten zijn op eventuele lichamen die erom heen draaien.”

Volgens prof. dr. Willem Ouweneel is er desondanks geen principieel bezwaar te vinden tegen het idee dat er buitenaards leven zou bestaan. “Maar, ik vind ook niets wat pleit vóór dit idee. De Bijbel geeft er geen grond voor, en alle bestaande onderzoeken ook niet. De belangrijkste reden om in buitenaards leven te geloven, komt van evolutionisten: als het leven op aarde ‘toevallig’ is ontstaan, waarom zou het dan ook niet elders onder vergelijkbare omstandigheden ‘toevallig’ kunnen zijn ontstaan? Aan dat soort gespeculeer doe ik niet mee.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

A
Buitenaards leven is er zeker, engelen en demonen bevolken dit gebied. Dit wordt heel duidelijk in de bijbel beschreven. De God en mensen dienende engelen werken vanuit God's Liefde. Daarin tegen zoeken de demonen als volgers van satan een lichaam van mensen om ze te verleiden tot zonde, geweld. Kijk om je heen.

Shalom
A
Wel een leuke gedachte Abe. Dat betekent dat wij als christenen volmondig ja kinnen zeggen op die vraag. Alleen is het dan niet het leven dat men met die vraag voor ogen heeft. Een volmondig ja op dat antwoord als christen zal dan ook grote verwarring scheppen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher