zondagsrust

God

25 februari 2019 door Dick van den Bos

Vereniging van de Zondagsrust tikt SGP op de vingers: "Blijf bij je beginselen"

De Zondagsrust is steeds minder 'heilig' in Nederland. Zelfs het CDA en in mindere mate de ChristenUnie stemmen vaak mee. "Nog erger wordt het als de SGP-fractie in sommige gevallen ook voor verruiming stemt", zei secretaris D. Exalto van de Vereniging van de Zondagsrust tot bevordering van de Zondagsrust en de Zondagsheiliging zaterdag tijdens de jaarvergader. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Desondanks blijft de SGP wel de belangrijkste pleitbezorger van de zondagsrust, zei voorzitter D. van der Sluis zaterdag. Hij vertelde dat het bestuur een goed gesprek heeft gevoerd met het SGP-bestuurd, en veel herkenning vonden. Beide hechtte waarde aan het "niet toegeven aan gedeeltelijke opening van winkels, maar inzetten op volledige sluiting, 'het oude beginsel van de SGP'", aldus Van der Sluis.

De voorzitter merkt een toenemende vervreemding van God op in onze samenleving. Dat is ondermeer te zien aan de toenemende openstelling van winkels op zondagen. De angst dat zelfs verkiezingen op zondag gehouden kunnen worden, heeft hij ook. "Dan is de tijd er gekomen dat Gods kinderen niet meer kunnen kopen en verkopen en is de uitsluiting van de kerk uit de samenleving een feit.”

Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

D
Verbazingwekkend hoe mensen hun stokpaardjes kunnen berijden als ze het woordje zondag zien. De discussie is hier of deze zondag wel of niet misbruikt wordt. Het gaat hier helemaal niet over hoe we de "sabbatdag" moeten uitleggen.
D vdN: graag meer uitleg
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher