Nieuws

25 februari 2019 door Redactie

Deze christenen helpen ISIS-gezinnen pal aan het front

Bij het laatste ISIS-bolwerk in Syrië, bieden ex-militair/zendeling David Eubank en zijn mensen hulp aan de overlevenden uit het ISIS-kalifaat. Het Nederlands Dagblad maakte er een artikel over en had via mail contact met hem.

David vertelt tegenover het Nederlands Dagblad dat ISIS tot afgelopen donderdag nog altijd duizenden mensen als menselijk schild hebben gebruikt. "We hebben medische hulp gegeven aan meer dan driehonderd mensen die door kogels waren geraakt of ziek waren," schrijft hij donderdag. 

Op een van de foto’s is te zien hoe Eubanks dochter Suzanne huilt bij het lichaam van een zojuist gestorven meisje. Zijn zoon Pete, dertien jaar oud, bidt bij een zwaargewond jongetje dat door een ISIS-strijder door het hoofd is geschoten.

Eubank meldt in een veldrapport dat het een lastig gegeven dat bijna al deze gezinnen ISIS-gezinnen zijn en "dat sommigen nog geloven dat de zaak van ISIS een rechtvaardige is. Vandaag hadden we nog een vrouw uit Frankrijk  die nog altijd opstandig was en vond dat zij gelijk had. Maar we bidden steeds en vragen dat Gods liefde door ons heen naar hen toe mag gaan."

Ook worden er aan het front baby's geboren: 

"We vertrouwen op Jezus en de gebeden en hulp van anderen. Als kleine druppels van Gods liefde voor zijn schepselen."

Lees meer.

Reacties

Geweldige daad van liefde! Jullie doen precies wat Jezus ons opdroeg toen hij zei: ‘Maar Ik zeg tegen jullie: houd van je vijanden en bid voor de mensen door wie jullie slecht behandeld worden.’

??MATTEÜS? ?5:44? ?BB??
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher