Nieuws

25 februari 2019 door Rik Bokelman

‘Pedofilie is duivels en wreed, doet denken aan mensenoffers’

Een hooggeplaatste kardinaal zegt dat rapporten over priesters die beschuldigd werden van kindermisbruik soms nooit werden opgesteld. Sterker nog, soms werden rapporten die wel waren geschreven doodleuk vernietigd door de top van de kerk. stelde de Duitse kardinaal Reinhard Marx zaterdag tijdens een top in Vaticaanstad over het beschermen van minderjarigen tegen misbruik.

Ter afsluiting van de top heeft paus Franciscus verder hard uitgehaald naar plegers van seksueel misbruik, meldt de NOS. Zij zijn volgens de paus werktuigen van de duivel en slachtoffers dienen tegen hen beschermd te worden. Ook zei hij in zijn slotrede dat de "toorn van God" de daders zal treffen. ‘Het is duivels en wreed, het doet denken aan mensenoffers!’

"In de kerk is het veel monsterachtiger omwille van de geloofwaardigheid en het moreel gezag van het instituut. Tegen dit kwaad moet gevochten worden."

De paus kondigde een reeks maatregelen aan die misbruik in de kerk zou moeten terugdringen. Zo moet er niet alleen een nieuwe houding van de kerk komen ten opzichte van misbruik, waarbij het kind en niet de priester centraal staat. Ook wil hij een betere screening van nieuwe priesters en wil hij een handboek met taken en plichten voor bisschoppen rondom misbruik. Ook komt er een speciale taskforce die bisschoppen kunnen contacten wanneer ze met misbruik te maken hebben. 

Reacties

J
Door de hardnekkige handhaving van het anti-christelijke celibaat binnen de R.K. Kerk zal het 'duivelse' probleem nooit opgelost kunnen worden. 1 Tim 4:3. Het verbieden van het huwelijk is een duivelse doctrine
REAGEER
M
Dat rapporten over sexueel misbruik door de top in de RKK werden vernietigd is veelzeggend over wat er daar al omging op dat gebied. Alleen een top die zich zelf al schuldig maakt(e) aan dergelijke praktijken kiest ervoor om ze in de doofpot te stoppen. Ja, inderdaad zijn de verantwoordelijken "handlangers van Satan" die aan die demo-nische geesten toegang tot de RKK verschaften. Jezus veroordeelde het al heel krachtig: wie aan kinderen komt kan zichzelf maar beter verdrinken. Als ex-katholiek doet mij dit extra pijn.
REAGEER
De slachtoffers zijn niet tevreden! Omdat het niet duidelijk is of de daders worden vervolgd. Dat is een zeer ernstige zaak.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher