Ds. Mirjam Kollenstaart

God

25 februari 2019 door Rik Bokelman

Ds. Mirjam Kollenstaart: "Stille tijd zegt me helemaal niks"

God zoekt ds. Mirjam Kollenstaart in het gewone. Dat vertelt ze in een interview met het Nederlands Dagblad. "Ik ben niet meer zo bang om te weinig te doen voor God."

In het interview vertelt ze hoe het is dat haar man ook predikant is. Zij en haar man geloven allebei op een andere manier. "Het geeft botsingen op iets dat je allebei heel dierbaar is. Hij houdt bijvoorbeeld wel stille tijd. Als hij een preek schrijft, neemt hij ruim de tijd om eerst te bidden. Ik doe dat anders. Het bidden is bij mij verweven met het schrijven zonder dat ik daarvoor apart mijn ogen sluit. In het begin ging ik mee met zijn gewoontes. Totdat ik ontdekte dat stille tijd me helemaal niks zegt. Het brengt me ook niets."

Mirjam en haar man hebben er ook voor gekozen hun kinderen niet naar een christelijke school te doen. "Wij hebben gekozen voor een openbare school, omdat we geloofsopvoeding niet bij de school willen neerleggen. Natuurlijk willen wij dat de kinderen ons volgen op de christelijke weg, en het zou fijn zijn als ze christelijke vrienden hebben. Maar geloofsopvoeding is iets van ons, van thuis en het zou fijn zijn als ze christelijke vrienden hebben. Maar geloofsopvoeding is iets van ons, van thuis en de kerk, niet van school."

Lees meer.

Reacties

Mij zegt 'stille tijd' juist heel veel. Even lekker in de tuin in de zon zitten met een bakkie koffie. Even geen gedoe met het reageren op het CIP. Soms moet je gewoon even bijkomen van al die gedachten en meningen die, niet zelden zonder enige terughoudendheid, worden gespuid.

Vreemd genoeg, zijn het dit soort momenten, dat Gods Geest even naast me komt zitten en een gesprek begint. En dat voelt aan als het 'ruizen van een zachte koelte'.

't Is, geloof ik, weer tijd, voor een bakkie...
Mooi onder woorden gebracht, Veritas I. Een vreemde plaats om stille tijd te houden is... op de trein. Ik vind het dan heerlijk om te mediteren en te bidden. Mag ik je overigens een vraag stellen? Je hoeft niet te antwoorden. Ik kan best leven met je alias. In tegenstellingen tot sommigen, is het voor mij geen teken van onbetrouwbaarheid. Het is de waardevolle inhoud van reacties die telt voor me. Heb je theologie gestudeerd? Heb je een pastorale bediening? Oei, dat zijn 2 vragen... :-)
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher