damascus hiphop

God

25 februari 2019 door Rik Bokelman

Liever de club dan de kerk

Laten we eerlijk zijn: mijn hiphopband Damascus maakt voor 100% onderdeel uit van de christelijke bubbel. Ons tweede optreden was voor 300 man op het Flevo Festival, Pinkpop heeft nooit gebeld. Als we prijzen winnen zijn dat Zilveren Duiven, geen Edisons. En ouders geven onze cd’s aan hun kids als alternatief voor Ronnie Flex en Lil Kleine.

Tijdens mijn kinderenjaren vroeg ik me wekelijks af of mijn deur nog op slot zat. Thuis kreeg ik enkel EO-series voorgeschoteld, ooit liep ik schuldbewust weg bij een kinderfeestje omdat Terminator III werd gedraaid. En een avondje Herman Boon was lachen, maar hij sloot wel af met een tikkende klok waarbij elke seconde een verloren ziel betekende.

Wat jaren later ging je met je tienergroep naar Rebecca St. James, die tot in den treure vertelde dat ze nog maagd was. We hadden onze eigen afkortingen: niet WTF of OMG maar WWJD was het credo. Op de Jongerendag ging je los op MIC, maar gaf Henk Binnendijk je daarna een spreekwoordelijke draai om de oren. En op Opwekking stond je om 22.00 in aanbidding met je armen in de lucht, en om 23.00 met je armen om het middel van het meisje van twee tenten verder.

Veel christenen nemen doelbewust afstand van die christelijke bubbel als ze de dertig passeren. Wij spelen met Damascus nog tientallen keren per jaar in kerken en op christelijke festivals. En eigenlijk is dat best prima. Want is het echt zo gek dat gelijkgestemden elkaar opzoeken en eigen rituelen en tradities met elkaar delen?

Toch kiezen we in oktober doelbewust voor een clubtour. Tegen onkosten van 3500 euro per avond. Met het risico dat de zaal leeg blijft. Omdat we die kerkdrempel net iets lager willen maken. Omdat het geluid 10x beter klinkt in een popzaal dan in een galmende kerk. Omdat we die kids een supertoffe concertervaring willen meegeven, zoals wij die zelf ook hadden met onze tienergroep.

Ben jij erbij in oktober? Tof! Neem een groep vrienden mee, ze zijn meer dan welkom in de club. Kaarten koop je via www.zingenindekerk.nl, dat dan weer wel😉’

MaddoC is rapper in de populaire christelijke band Damascus. In oktober gaan ze met de Niet Van Deze Wereld tour langs clubs in Gouda, Harderwijk, Dordrecht en Leeuwarden.

De eerste single van de gelijknamige EP kwam deze week uit:

Bestel kaarten

Reacties

Snap de titel van het artikel niet helemaal of wordt hiermee eigenlijk het gebouw mee bedoeld ?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher