arie veer

Dagelijks leven

22 februari 2019 door EO Visie

Arie van der Veer over Wie is de Mol: "De mol saboteert ook mij"

Afgelopen zondag preekte dominee Arie van der Veer in de christelijke gereformeerde kerk Zwolle over het tv-programma Wie is De Mol. De televisiedominee blijkt het 'een leuk spelletje te vinden.' Hij trekt daarbij ook een geestelijke les. "Vergeet niet dat er in jouw leven ook iemand is die de zaak probeert te verstieren", tekent EO Visie op uit zijn mond. 

Van der Veer stelt hierover een scherpe vraag. "Kan het zo zijn dat we in de wereld van vandaag zo bezig zijn met de spelletjes van alledag, dat we te weinig denken aan wie ‘de echte Mol’ hier op aarde is?"

De organist sloot tevens af met de tune van 'Wie is de Mol.' Klik hier om het hele verhaal te lezen en de tune te horen.

Reacties

B
Leuk verhaaltje. Vooral dat de dominee niet meer kijkt met "wie is de mol" maar kijkt naar wie er deze week uit moet. Ikzelf kijk naar wie is de mol voor alles wat ze moeten doen. Niet van "wie molt er het meest". Dat is niet te doen namelijk.

De rest van het verhaal is meer bijgeloof. Zoals "satan is op de Aarde geworpen". Ook wel vreemd. Heb je zeven planeten om uit te kiezen waar geen leven op te vinden is, gooi je de satan precies op een planeet volop met leven. Had satan op Saturnus gegooid, of op Venus.

R
Berjan, Berjan, als je op dit forum zit (christelijk informatie platform) ga je ons toch niet wijsmaken dat je Gods eigen Woord niet gelooft... Ronduit blasfemisch dat je je Maker eigenlijk oproept dat Hij het toch even anders (volgens jouw maatstaven beter) had moeten doen: de duivel op Saturnus of Jupiter gooien o.i.d.

Hij heeft dit in Zijn oneindige wijsheid bepaalt en geeft jou en mij de mogelijkheid om vanuit het leger van satan in de krijgsmacht van Jezus te komen. Strijd dan de GOEDE strijd, namelijk de strijd der rechtvaardigheid!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher