Floris

Nieuws

22 februari 2019 door Dick van den Bos

Floris van der Spek van Jezus Leeft in NRC: "Wij willen geen compromissen sluiten aan de Bijbel"

Floris van der Spek (26) vertelt in NRC dat hij er niet van wakker ligt als Jezus Leeft in Brabant, Gelderland, Flevoland of Zuid-Holland geen zetels haalt. "Maar het gáát ook helemaal niet om zetels", zegt hij.

In het artikel komt naar voren dat de partij behoorlijk anders is dan de gevestigde partijen. Waar elke partij zoveel mogelijk zetels wil, is Jezus leeft heel blij met nul zetels. "Geen zetels halen betekent geen concessies hoeven doen en dát is pas winst. Over Gods woord willen wij niet onderhandelen”, zegt hij.

Verspreiding van het woord
Van der Spek  ziet zich ook totaal ongeschikt als minister-president: "Onderhandelen met vier partijen? Onmogelijk als je de Bijbel letterlijk wilt volgen." Floris vertelt wat hij wél belangrijk vindt."Waar het om gaat is de verspreiding van het woord. Hét Woord. Als mensen door onze verkiezingsdeelname Jezus vinden, dan heeft het zin gehad.”

Van der Spek geeft aan dat daar alles om draait. Want er is veel rotzooi in deze wereld, zegt hij. "Posters met borsten en doodskoppen bijvoorbeeld, die spuit ik met een hogedrukspuit weg of ik plak er een eigen posters overheen. Beter is als de mensen gewoon Jezus gaan volgen”, besluit Van der Spek.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Reacties

J
Hij zou ook niet geschikt zijn al redacteur van CIP, dan zou hij zijn ziel ook moeten verkopen.
M
Je reactie is niet bepaald netjes en ik begrijp ook niet waarom je nog wel lid bent / artikelen leest terwijl je er zo over denkt.Je kunt moeite hebben met de keuzes die CIP maakt, maar ga daar dan open en eerlijk met ze in gesprek en zoek rechtstreeks contact, in plaats van zulke reacties in het openbaar te plaatsen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher