Passion

Mooi

22 februari 2019 door Dick van den Bos

Eva Jinek geniet van optreden 'Jezus': "Het was heerlijk"

In het programma Jinek! ging het gisteren over The Passion 2019. Het tv spectakel van de EO dat dit jaar in Dordrecht gehouden wordt. Edwin Jonker speelt Jezus en hij vertelt erover.

"Je hebt de Goddelijke, gezalfde Jezus in de Bijbel, maar ook de menselijke Jezus. Als acteur is de menselijke Jezus interessanter. Bijvoorbeeld momenten dat Hij twijfelt, of angst heeft voor de dood. Hij had ook twijfels over Zijn Vader, en Hij vond het moeilijk om zich op te offeren voor de mensheid. Ook twijfelde Hij of het allemaal de moeite waard was."

In de aflevering vertelt muzikaal leider van The Passion, Eric van Tijn, dat Jonker 'intimiderend goed' was.

Geloofscrisis
Ook Klaas van Kruistum van de KRO-NCRV (voormalig EO) speelt mee met The Passion. Jinek vraagt hem: 'Bén jij The Passion?' Klaas: "Dat zou je wel zeggen. Maar ik ben zelf afgelopen jaren ook door een geloofscrisis gegaan, waarop ik op een moment zelfs afscheid nam van het geloof zoals ik het altijd kende. Maar ik ben nu weer op de weg terug." Jinek: "Dus het zou kunnen dat je tijdens deze aflevering 'terug in de schoot komt?'" Klaas: "Dat zou een mooi scenario zijn."

Jinek zelf was erg te spreken over Edwin Jonker als Jezus, vooral na zijn optreden. "Wat een geluid, het was heerlijk!"

Reacties

B
Dat veelal ongelovigen meedoen vind ik juist het goede eraan. Allemaal zullen ze over het leven van Jezus in de Bijbel moeten lezen om zich goed voor te bereiden. Wat doet dat met je? Maakt het nieuwsgierig naar meer? Laten de gelovigen bidden dat de Heilige Geest hun hart verlicht door het Woord dat ze lezen. Dat ze zullen ontdekken dat Jezus van Nazareth geen sprookje is maar echt is en LEEFT!
Dag Ben S., ja, inderdaad. Dat was bv. ook het geval toen in 1953 "The Robe" uitkwam. En later in 1959 de absolute topper, "Ben Hur". En vergeet ook niet "Jesus Christ Superstar" in 1973. Deze twee "sandalenfilms" en de "musical" zetten de tongen in beweging over de figuur van Jezus en de Bijbel. Het kerkvolk was totaal anti, maar ik zou graag willen weten voor hoeveel kijkers deze evenementen de eerste stap was op weg naar schuld belijden en vergeving... Wie weet...
Toon meer antwoorden (4)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher